Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

С ученически трибой „Добри, по-добри, най-добри” стартираха проявите за 6 май – Деня на Българската армия

 14 Април 2016

Със ученически трибой „Добри, по-добри, най-добри” днес бе даден старт на проявите, посветени на 6 май – Ден на храбростта и Българската армия, организирани от община Кърджали и Военния клуб.
Участници в състезанието бяха отбори, състоящите се от по 6 души, от 7 основни и средни училища в общината, а именно – основните училища „Св.Св. Кирил и Методий”, „Климент Охридски”, „П.К. Яворов”, „Н.Й. Вапцаров” в село Рани лист, „васил Левски” и Средните училища „Йордан Йовков” и „П.Р. Славейков”.
Състезателите трябваше да преминат през полоса с препятствия – четири гуми, които трябваше да означават опасно поле, и превъртане през глава, за да достигнат до маси, на които имаше поставени разбъркани срички от изречението „6 май – Ден на българската армия”. Разбърканите срички трябваше да се подредят а се оценяваше времето, за което бе изпълнено цялото задание.
Гости на проявата бяха Димитър Разкалински – началник сектор „Управление при кризи и ОМП” към общинската администрация, Яни Янев – председател на Съюза на тракийските дружества в Кърджалийска област, председателят на Съюза на офицерите и сержантите от запаса Бойко Бенеков, , военнослужещи от 68 Бригада в Пловдив.
Празникът бе открит с патриотични песни и химна на Р България, изпълнени от детски хор при НЧ „Родопски фар”. Пред присъстващите главният специалист във Военния клуб-Кърджали Николай Ръжев прочете кратко слово за създаването на Българската армия. След това той даде старт на състезанието, а а отборите бяха оценявани от жури в състав председател Ани Иванова от Военния клуб и членове Марин Марков и Росен Митев.
Междувременно войниците от 68 бригада в Пловдив демонстрираха бойни умения в тревните площи на Градската градина.

Още снимки
 Прочитания: 1269 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign