Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

На 20 април взривяват два комина на бившето ОЦК

 18 Април 2016

Община Кърджали съобщава на жителите на общината, че на 20 април на територията на производствената база на фирма „Хармони – 2012” ЕООД, бивше ОЦК, ще бъдат извършени специализирани взривни работи за разрушаването на съществуващи два стоманобетонни заводски комина – с височина 120 метра и 90 метра. Взривните дейности са съгласувани с Община Кърджали и има постъпило уведомително писмо за деня, в който ще бъдат осъществени.
От Дирекция „Инспекция по труда”- Кърджали има издадено разрешително за извършване на специални взривни работи на ЕТ „Кремаков Корпорейшън – Енчо Кремаков” Бургас.
Комините са с височина 120 метра и 90 метра. Единият от тях се намира до цех „Прахоулавяне”, в непосредствена близост до централния портал на обекта. Вторият комин, който е с по-малка височина, е до цех „Пароводен”, в южната част на обекта, непосредствено до ЖП линията Хасково – Момчилград.
Проектът за разрушаването на двата комина чрез взривен способ е съгласуван с ДП”Железопътна инфраструктура”, поради непосредствената близост на железопътното трасе и необходимостта от спирането на влаковете във времевия интервал на взривните дейности.
От областно пътно управление – Кърджали допълват, че във връзка с извършване на взривни работи на площадката на ОЦК АД, намираща се в обслужващата зона на път III-507 „Кърджали – Мост – Манастир“, пътят в участъка от км 2+000 до км 3+000 ще бъде затворен за движение на пътни превозни средства на 20.04.2016г. от 9:00 часа до 11:00 часа.
При необходимост, за обходен маршрут може да се ползва път Е-85 /I-5/ „Хасково – Черноочене – Кърджали“.
За осигуряване безопасността, осъществяването на взривните дейности и спазването на разпоредбите по пожарна и аварийна безопасност са уведомени и органите на МВР и Дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”.
Взривните дейности се налагат с оглед потенциалната опасност на комините и поради разчистване на бъдещата строителна площадка за проект „Ново цинково производство".
 Прочитания: 1317 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign