Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Отбелязахаме с концерт, велообиколка и аранжиране на цветя 22 април – Деня на Земята

 22 Април 2016

С празничен концерт пред постамента на бившия паметник на Георги Димитров”, изнесен от ученически групи и състави при ОДК Кърджали днес отбелязахме 22 април - Международния ден на Земята, който тази година се провежда под мотото "Дърветата на планетата земя - нека ги посадим!".
Като част от празника преди това стартира традиционната колоездачна обиколка на Кърджали, организирина от ПГЕЕ „Капитан Петко Войвода”, която се провежда за пета поредна година. След финала й младите колоездачи демонстрираха майсторско сломиране между жалони, поставени на бул. България пред сградата на общината, а най-добрите получиха и награди, осигурени от организаторите на проявата – община Кърджали и ОДК.
И тази година екипи от различни училища в Кърджали аранжираха пролетни букети. С много фантазия и усет към красивото, възпитаниците на кърджалийските училища оформиха своите цветни композиции, носещи усещане за пролет, ефирност и чистота.
Освен това младите хора бяха изработили и постери, посветени на Международния ден на Земята, което се прави за първи път през тази година.
След приключването на велосъстезанието по майсторско кормуване всички участници в пролетния празник се събраха пред сцената. Водещите застанаха на сцената и припомниха, че за първи път Денят на земята започва да се чества през далечната 1970г.
Всички участници бяха поздравени от главния експерт в отдел „Опазване на околната среда” в община Кърджали, ландшафтен архитект Анжела Василева, която пожела успех на участниците в състезанията и пожела на всички да се грижат за природата, да я пазят и да се непримирими към вандалските прояви и посегателства върху зеленото богатство на Кърджали.

Още снимки
 Прочитания: 1450 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign