Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Кулинарна изложба подредиха ученици и читалищни секретари

 23 Декември 2006

Обредни ястия за Коледа и Курбан Байрама бяха подготвени от възпитаници на ПГ” Асен Златаров” в Кърджали и секретари на читалища от общината. Кулинарната изложба бе подредена във фоайето на Дома на културата в Кърджали. Участниците бяха подготвили кулаци, хлябове, баклави, баници, сладкиши, сърмички и тиквеници, ястия, които задължително присъстват на двата големи празника за християните и мюсюлманите - Коледа и Курбан байрама.”Кърджали отново е пример за съжителството между различните религии, дори в кулинарната област.”, каза зам.-кметът на община Кърджали Митко Синабов при откриването на изложбата. Традициите на Коледа и Курбан Байрам представи пред присъстващите Соня Костадинова - етнограф в Регионалния исторически музей – Кърджали.
“Това са празници на семейството и най-хубавото е , че сега на прага на Европейския съюз те са толкова близко и сме направили тази обща трапеза.”, каза в края Соня Костадинова. Всички присъстващи опитаха от приготвените ястия.
Вечерта продължи с Коледен корцерт, който бе подготвен от участниците в школите и танцовите състави при Общинският център за култура и младежки дейности.
И двете прояви са включени в Програмата на община Кърджали за Коледните и новогодишни празници.


Още снимки
 Прочитания: 2262 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign