Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Песни и смях огласиха Градската градина в Кърджали за 1 юни

 02 Юни 2016

Стотици деца - малки, големи и още по-големи празнуваха 1 юни - Деня на детето, заедно в организирания вчера детски празник от Община Кърджали и Обединен детски комплекс. Песни и смях огласиха Градската градина в Кърджали. За дошлите на празника бяха оформени различни кътове, предлагащи възможност за забавления и изява на талантите, а спонсор на проявата бе „Дженерали застраховане” АД.
Първа на сцената се появи Пипи Дългото чорапче, която приветства децата на Кърджали. В празничната програма участваха талантите от школите при ОДК, а първи пяха децата от вокална група ДО РЕ МИ. Много аплодисменти събраха и малчуганите от детските градини. Малките момиченца и момченца танцуваха в ритъма на латиното, поздравиха публиката с ирландски и кънтри танци, разбира се и с българска ръченица.
„Нека слънцето винаги озарява пътя ви, усмивката да не слиза от лицата ви, а щастливите игри да са споделени с добри приятели!, пожела на децата кметът на Кърджали инж. Хасан Азис. Той бе посрещнат от Пипи Дългото чорапче и веселия клоун Марси Марсиано, които му подариха символиче меч с пожеланието да разрешава с него общинските дела.
В Градската градина имаше най – различни кътове, където децата представиха своите таланти – рисуваха на асфалт, всеки можеше да изпее песен или да каже стихотворение на микрофон. Имаше и театрална работилница за малките актьори. Много силен интерес предизвика кътът „Карнавал”, където възпитаниците на ОДК и школата по рисуване «Палитра» рисуваха върху лицата на децата, а най – весело беше при клоуна Марси Марсиано и неговите фокуси.
Стотиците деца си тръгнаха щастливи от празника. Преди това водещата Пипи Дългото чорапче обеща отново да гостува на децата в Кърджали, и заедно произнесоха детската клетва за приятелството.

Още снимки
 Прочитания: 1464 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign