Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

С тържествена заря - проверка Кърджали отбеляза 2 юни

 02 Юни 2016

В навечерието на 2 юни, снощи на площад „Освобождение” се състоя тържествена заря-проверка в памет на Христо Ботев и загиналите за свободата и независимостта на България. Тази година честваме 140 години от гибелта на Ботев и разгрома на неговата чета.
За първи път в ритуала се включиха представителни роти от 68 бригада Специални сили и духов оркестър от гарнизон Пловдив, по този повод в Кърджали бе и бригаден генерал Явор Матеев, който прие рапорта на командващ зарята.
По традиция участваха и ученически блокове от ГПЧЕ „Христо Ботев”, СОУ „Отец Паисий”, СОУ „Йордан Йовков” и СОУ „П.Р.Славейков”, предвождани от Първи гвардейски ученическия отряд.
Гости на тържеството бяха областният управител Илия Илиев, народният представител Цвета Караянчева, кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис, председателят на Общинския съвет Раиф Мустафа, старши комисар Венцислав Момчилов, директор на ОД на МВР, Георги Ангелов, директор на Териториална дирекция „Национална сигурност“, комисар Сергей Заимов, директор на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“, Тодор Димов, началник на жандармерийското управление в Кърджали, Желязко Стефанов, окръжен прокурор, подп. Евгени Енчев, началник на областно военно окръжие, Бойко Бенеков, председател на Областния съюз на офицерите и сержантите от запаса и резерва – Кърджали, Петър Щерев, председател на Общински съюз на офицерите и сержантите от запаса и резерва, Ана Иванова, председател на Областния съюз на ветераните от войните, Гроздан Колев, началник на РИО – Кърджали, Расим Муса, омбудсман на община Кърджали, Николай Ръжев, главен експерт във Военен клуб – Кърджали.
Слово за безпримерната саможертва на великия българин и хилядите знайни и незнайни герои, загинали за свободата и независимостта на отечеството ще произнесе областният управител Илия Илиев. Проявата завърши с тържествени илюминации.
Още снимки
 Прочитания: 2168 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign