Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Кърджали се преклони пред паметта на Ботев и загиналите за свобода

 02 Юни 2016

Много кърджалийци почетоха паметта на Христо Ботев и сведоха чела пред саможертвата на националните герои. Събрали се пред Паметника на освободителите, те поднесоха венци и цветя и с едноминутно мълчание почетоха паметта на падналите за свободата и обединението на България.
В тържествения ритуал в градската градина участваха кметът на общината инж. Хасан Азис, двамата негови заместници Елисавета Кехайова и Иван Велев и секретарят на общината Сезгин Бекир. Присъстваха също зам.- областните управители Румен Младенов и Селвие Ахмед, директорът на ОД на МВР Венцислав Момчилов, представители на военни и патриотични организации, лидери на политически партии, граждани.
Слово по случай деня на Ботев произнесе кметът инж. Хасан Азис. В него той подчерта:
„Това, което обединява националните ни герои е родолюбието, мечтата за свободна е независима държава. Всички те са с висша ценностна система и с висока нравственост. Хора, превърнали се в стълбове на националното самосъзнание и пример за осъзната саможертва пред олтара на отечеството.
Тези мъченици и герои не са мечтаели за слава, но са били безумни мечтатели за всеобщото благо и за народното благоденствие.
От дистанцията на времето можем да заявим, че никой не забравен и нищо не е забравено. Важно е обаче да умеем да вземаме от историята не само емоцията и спомена, а да възпитаваме духа и волята си съобразно обективните нужди на съвремието и стремежите за бъдещото ни развитие”, каза в словото си кметът инж. Хасан Азис.

Още снимки
 Прочитания: 1742 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign