Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

50 наши ученици гостуват в Одрин

 03 Юни 2016

50 ученици от всички училища в община Кърджали са на тридневно посещение в община Одрин от днес. Визитата е по покана на кмета на побратимената община Одрин Реджеб Гюркан и в изпълнение на Протокола за сътрудничество между двете общини, подписан от кметовете на Кърджали и Одрин инж. Хасан Азис и Реджеб Гюркан за побратимяване, който включва и сътрудничество в сферата на образованието и културата.
Програмата на нашите ученици е изключително богата и разнообразна. Според ръководителя на групата Байрам Юсеин, в областта на учебно-възпитателната работа те ще имат възможност да обменят положителен опит с връстниците си от 75-о основно училище, след което заедно ще бъдат на концерт на известния детски хор към общината. Учениците ще посетят световноизвестния Музей на здравето, построен през 15-ти век на десния бряг на река Тунджа. Програмата включва още посещение на джамията Селимие – най-голямата гордост на побратимената ни община, и църквата „Свети Константин и Елена” в квартал „Киришхане”, построена в края на 16-ти век.
В рамките на гостуването групата деца от Кърджали ще имат среща и с кмета на Одрин.
В духа на взаимното сътрудничество, през месец юли т.г.15 ученици от побратимената община град ще бъдат гости на община Кърджали по покана на кмета инж.Хасан Азис.
 Прочитания: 1160 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign