Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

60 деца ще се обучават да плуват по проект "Научи се да плуваш"

 06 Юни 2016

Плувно лято 2016 бе открито тази сутрин с кратка церемония на открития плувен басейн в комплекс „Арпезос”. 60 деца от Кърджали ще се учат безплатно да плуват това лято. За седма година Министерството на младежта и спорта и Община Кърджали осъществяват проект „Научи се да плуваш“, като и тази година той се реализира от спортен клуб „Арда 2008“. Обучението на децата ще продължи до края на август, а стойността на проекта е в рамките на 6 000 лева.
Въпреки дъждовното време на басейна тази сутрин дойде първата група деца включени в обучението. Те бяха поздравени от Янко Йорданов - експерт по спорта в областите Хасково и Кърджали към Министерството на младежта и спорта и от главен специалист отдел „Социални дейности, здравеопазване, спорт и туризъм” в общинска администрация Кърджали Тодор Радев.
Включените в програмата деца са на възраст 9-10 години и са от СОУ „П.Р.Славейков” и СОУ „Отец Паисий”. Те ще бъдат разделени в три групи с трима иструктори по плуване и треньори Днес първите напътствия към тях даде треньорът и координатор на проекта Иван Кръстев. Той обясни на децата, че трябва да бъдат упорити и редовни по време на обучението. Така в рамките на 3 месеца те ще усвоят основите на три стила - крол, гръбен крол и брус, а в края ще положат изпит, като покажат плувни умения на дистанция 25 и 50 м. Всички участници в програмата ще получат и сертификати за преминато обучение.

Още снимки
 Прочитания: 1862 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign