Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Представиха проект „Да бъдем активни - нови възможности за младежите от община Кърджали" пред кметовете на населени места от общината

 08 Юни 2016

Престоят първите срещи по места за идентифициране на потенциалните бенефициенти по стартиралия през месец май проект „Да бъдем активни - нови възможности за младежите от община Кърджали". По този повод днес в община Кърджали бе проведена среща с всички кметове на населени места, които бяха приканени от зам.- кмета Елисавета Кехайова и ръководител на проекта да помогнат за популяризирането на проекта по места и съдействат при организирането на срещите с екипа на партньорската организация „Прайм консултинг”.
Преди началото на срещата кметовете на две от големите кметства Долна крепост и Перперек Гюлтен Мустафа и Халил Бекир споделиха, че един от най -сериозните проблеми през последните години и при тях е безработицата, а възможностите за намиране на работа на младежите още по-малка. Според тях реализирането на един такъв проект като настоящия ще даде възможност да бъдат обхванати лица, нерегистрирани в Дирекция „Бюро по труда”.
В работната среща с кметовете на населени места днес се включи и кметът на общината инж.Хасан Азис, който също призова кметовете към активно популяризиране на проекта и възможностите, които той дава на младите хора по места.
В края на срещата представителят на партньорската организация „Прайм Консултинг" обясни подробно дейностите, включени в отделните етапи от реализиране на проекта, бяха раздадени информационни материали и съобщени конкретни срокове. Кметовете бяха запознати и с графика за посещения на населените места в община Кърджали от екипа на партньорската организация по проекта „Прайм консултинг” за идентифициране на потенциалните бенефициенти.
Първите девет срещи ще се проведат на 15 юни. От 9,00 до 11,00часа в селата Опълченско, Бойно и Енчец. Същият ден от 12,30 до 14,30 екипите на партньорската организация ще се срещнат с потенциални бенефицианти в селата Айрово, Глухар и Костино, а от 16,00 до 18,00 часа са предвидени срещите в селата Сипей, Рани лист и Ненково.

Още снимки
 Прочитания: 1494 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign