Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Междуведомствена комисия ще предлага мерки за безопасността на движението в Кърджали

 08 Юни 2016

Днес в голямата зала на Бизнес инкубатора се проведе разширено заседание на Постоянната общинска комисия по безопасност на движението, в което участваха общински съветници, представители на областната администрация, Областно пътно управление, КАТ-Пътна полиция, директори на училища и детски градини, на съюзите на инвалидите и незрящите, представители на таксиметровите и автобусни превозвачи. Заседанието бе председателствано от председателя на Транспортната комисия, заместник-кмета Иван Велев, а в него дейно участие взе кметът инж. Хасан Азис.
Темата, предизвикала такова широко представителство, бе свързана с предложения за реорганизиране на движението в рамките на града и общината с цел предотвратяване на рискови ситуации. Постъпиха много предложения за допълнително обезопасяване на пешеходните пътеки по бул. „Беломорски”, ул. „1-ви май” и кръстовищата в гр. Кърджали, намиращи се в близост до училища и детски градини, тяхното осветяване с ЛЕД осветление, облекчаване на автомобилния трафик чрез отваряне на бул. „България”, от комплекс „Орфей” до ресторант „Москва”, отваряне на ул. „Джордж Вашингтон” за градски автобуси и др.
По предложение на кмета инж. Хасан Азис участниците във форума взеха решение да бъде сформирана междуведомствена комисия с представители на различните институции имащи отношение по въпроса за безопасността на движението в областния град, която да селектира и обобщи постъпилите предложения в доклад. Въпросния документ ще бъде предаден на Постоянната общинска комисия по безопасност на движението и ще бъде основа за изготвяне на цялостен генерален проект за безопасността на движението в община Кърджали, който до началото на новата учебна година трябва да започне да се реализира поетапно. В проекта ще залегне и въвеждането на зона за почасово паркиране/Синя зона/ в централната част на града за ограничаване на интензивния трафик и масовото паркиране.

Още снимки
 Прочитания: 1513 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign