Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

От днес започват 72-часовите проби на Регионалния център за управление на отпадъците

 15 Юни 2016

От днес започват 72 часовите проби на обект „Регионален център за управление на отпадъците”. Предстои до края на седмицата да бъде подадено и искане за Държавна приемателна комисия, съобщи Катя Митовска, началник отдел „Инвеститорски контрол и строителство” и главен инженер на Община Кърджали.
Към днешна дата Община Кърджали е на финалната права по изпълнението на първият етап на обекта във връзка с изпълнението на дейностите по споразумение от май месец 2014 година.
Към същото споразумение подписано между Министерството на околната среда и водите и община Кърджали по проекта „Регионален център за управление на отпадъците”, финансиран чрез публична инвестиционна програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите”, е подписан и анекс от 14 декември 2015 година.
Извършени са всички дейности по първият етап на договора, включващо изграждане на клетка 1 , ограда, контролно пропусквателен пункт, трап за дезинфекция, карантинната зона площадково ВиК и всички съпътстващи подобекти.
Общата цена за изпълнение на предвидените дейности възлиза на около 9 620 000лева, а само за първият етап стойността възлиза на 7 587 496,03 лв. с ДДС.
До края на юли обекта трябва да бъде пуснат в експлоатация и свежо генерираните отпадъци да се депонират в новата клетка на Регионалният център, обобщи Веселина Танчева, началник отдел „Опазване на околната среда”. Тя допълни, че Община Кърджали ще търси финансиране за изграждане на компостираща и сепарираща инсталация, която ще подобри работата на Центъра. В този смисъл това може да стане чрез Оперативна програма „Околна среда”, като община Кърджали кандидатства като директен бенефициент, каза още Танчева.


 Прочитания: 1283 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign