Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Отбелязахме 179 години от рождението на Васил Левски

 18 Юли 2016

Кърджалийци днес се преклониха пред паметта на Апостола на свободата по случай 179 години от рождението му. Венци и цветя обсипаха паметника на Васил Левски. Те бяха поднесени от името на кмета Хасан Азис, народния представител от ГЕРБ Цвета Караянчева, народния представител от ДПС Мустафа Ахмед, областния управител Илия Илиев, председателя на Общинския съвет Раиф Мустафа, омбудсмана Расим Муса, Областната дирекция на МВР в Кърджали, Областно управление „Пожарна безопасност и защита на населението“, Общински комитет „Васил Левски“, Тракийско дружество „Димитър Маджаров“, Военен клуб, Съюз на ветераните от войните, Регионална библиотека „Никола Й.Вапцаров“, ГЕРБ, БСП, Общинския съвет на ДПС. Граждани също изразиха с китка цвете своята почит пред големия българин.
Левски винаги ще олицетворява идеята за свобода, особено когато не се чувстваме достатъчно свободни, каза в словото си Радослав Арнаудов от Общинския комитет „Васил Левски“. Той подчерта,че Апостола е положил един от темелите на духовната ни и политическа свобода, създавайки 200 революционни комитета в служба на Род и Родина, но и за Бога, в който е вярвал.
Апостолството на Левски ще ни става все по-нужно и все по-насърчаващо духовното ни въздигане., каза в словото си Арнаудов и завърши с думите, че „истинската свобода се постига с вяра в доброто, с будност и отговорност”.

Още снимки
 Прочитания: 988 пъти


2018-2020 © Община Кърджали, Всички права запазени. Webdesign