Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Кърджалийските гвардейци и мажоретки превзеха с изпълненията си Будапеща

 20 Юли 2016

Гвардейците от Езиковата гимназия и мажоретният състав от СОУ “Отец Паисий“ в Кърджали за пореден път станаха посланици на Кърджали на международни културни форуми, какъвто е Международния фестивал „Лято в Будапеща” в унгарската столица. Тази година той се проведе за четвърти път - от 14 до 17 юли.
Освен кърджалийските представители в Международния фестивал на танцовото изкуство в Будапеща участваха още четири български групи.
По време на концерт в зала в стара Буда сънародниците ни, живеещи в унгарската столица, станаха на крака при изпълнението на Ботевия марш. Те се разплакаха, когато нашите гвардейци направиха пирамида и развяха националния флаг.
За отличното си представяне двата състава от Кърджали получиха Плакета на Будапеща и грамоти от организаторите. Те се надиграваха със състави от Гърция, Словакия, Турция, Израел.
Освен това те разгледаха Площада на героите, Унгарския парламент, разходиха се с корабче по Дунав, видяха емблематичните за Будапеща мостове – Бял, Зелен и Червен, както и двореца на брега на реката. Имаха възможност да видят и езерото Балатон, разказа в интервю за Общинско радио Кърджали ръководителят на съставите Димитър Кондиков.
Участието на младите гвардейци и мажоретки от Кърджали се дължи и на съдействието на вицепрезидента на Република България Маргарита Попова и голямата подкрепа на община Кърджали и лично на кмета инж. Хасан Азис, за което им благодарим, каза още Кондиков.


Още снимки
 Прочитания: 1006 пъти


2018-2020 © Община Кърджали, Всички права запазени. Webdesign