Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Незапомнен празник на футбола се състоя в Кърджали

 11 Септември 2016

Незапомнен празник на футбола се състоя в Кърджали.С него проходи футболната академия „Арда 1924”.Отбори от девет възрастови групи възродиха спомените за славната „Арда”, основана през далечната 1924 г. Проявата бе организирана от Футболната академия „Арда 1924”с президент Альоша Синабов.
В оспорвани мачове , без турнирен характер отбори от деца до юноши старша възраст показаха завидно футболно майсторство. Празникът се проведе на стадион „Горубсо”. Множество кърджалийци - родители, приятели, любители на футбола дойдоха да подкрепят участниците във футболното шоу. Сред тях бе и кметът на Кърджали Хасан Азис. Преди да подаде първия пас и положи началото на футболния маратон кметът изпита уменията на всички вратари.
Футболната академия има за цел да изведе отбори от най-малките до мъжете.Искаме да възродим славата на”Арда”, сподели пред кмета Альоша Синабов. Пред футболисти и публика той подчерта, че футболното шоу се провежда в навечерието на учебната година.Искаме да възпитаваме добри личности,добри граждани,добри футболисти, отбеляза президентът на „Арда 1924”.
Кметът Хасан Азис посочи,че е похвално организирането на футболно шоу в навечерието на учебната година. Участниците имат възможност да покажат високо спортно майсторство.Това разбрах от дузпите.Вратарите са на много високо ниво,посочи градоначалникът. Той пожела спортни успехи на младите футболни надежди,както и сполука в учението.
В шоуто се включиха отборите на юношите старша възраст на „Арда 1924” с треньор Васко Визев,децата ,родени през 2004 и подготвителна група с треньор Петър Бумбаров,Подготвителни групи от академията, от деца родени през 2006 и 2007 г. с треньор Илиян Бисеров,както и подготвителни групи с треньор Валентин Чаушев на деца родени през 2008 и 2009 г.Сред участниците бяха и цветята на „Арда 1924”-девическият отбор.Имаше и два тима от ФК” Златоград”. На турнир по минифутбол участваше и отборът на фирма „Глобал нет”.

Още снимки
 Прочитания: 1975 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign