Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Локализират пожара на сметището за твърди битови отпадъци

 14 Септември 2016

Гори сметището за твърди битови отпадъци на Кърджали край село Вишеград, към мястото пътува кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис.
Първите пламъци са възникнали снощи около 22,00 часа и след намесата на два екипа на пожарната в Кърджали с два автомобила и водоноски, пламъците са били потушени късно снощи. Инж.Хасан Азис бе на място и снощи, още в началото на големия пожар в Регионалния център за управление на битовите отпадъци, заедно с Димитър Разкалински, началник сектор "Управление при ОМП". В рамките на половин час е била направена организация за осигуряване на тежка техника, допълнителна противопожарна кола и водоноски за гасене на огъня. Към 01,00 часа през нощта са били организирани 5 водоноски от Кърджали и Момчилград, които са осигурявали вода на двата противопожарни автомобила и една фадрома. Мобилизирана е била цялата налична техника на фирмата, която поддържа депото. Операцията по ограничаването и овладяването, продължила до около 2,30 часа се е ръководела от кмета на общината инж.Хасан Азис и представител на противопожарна служба. Късно след полунощ пожара е бил овладян, но все още е имало дим и пушек.
Преди обяд днес сметището отново се е възпламенило, като към момента са засегнати две трети от него, каза към 14 часа от мястото на събитието Димитър Разкалински, началник „Отбранително мобилизационна подготовка” в община Кърджали. По думите му, на място са три пожарни автомобила и две водоноски. Извършват се активни дейности по ограничаване на огъня.
Димитър Разкалински посочи, още че няма опасност от пожар за близките населени места Вишеград, Глухар и Островица. Препоръчва се на жителите на тези населени места да ограничават излизането си навън и в следващите два-три дни да отварят по-малко прозорците на домовете си.
Гори временната площадка за депониране на отпадъците, а над нея се стели гъст, задушлив дим. Работи се за ограничаване на пламъците, за да не се разраства огъня. Към момента няма официална версия, каква е причината за инцидента.

Още снимки
 Прочитания: 1155 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign