Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Стартира благотворителен футболен турнир за детската площадка в Байкал

 01 Октомври 2016

Днес на игрищата в Парк Арпезос-Север стартира благотворителния турнир за аматьори, средствата от който ще отидат за построяването на детска площадка в кв. Байкал. 25 отбора участват в благородната надпревара
Оспорваните двубои бяха наблюдавани от кмета на общината инж. Хасан Азис, областния управител Илия Илиев, народният представител от ГЕРБ Цвета Караянчева и зам.-министъра на финансите Фейзи Бекир.
В тазгодишната надпревара участват 25 отбора, които са разпределени в 8 групи. Първите два отбора от всяка група продължават напред. Финалната среща ще се проведа на 9 октомври (неделя) от 13 часа. Организатори на спортната проява са община Кърджали и Сдружение „Регионален Младежки Парламент”.
„С турнира изпълняваме както благотворителна кауза, така и целта повече хора в Кърджали да започват да спортуват”, заяви зам.-председателят на ДПС и кмет на община Кърджали инж. Хасан Азис. Той демонстрира добро боравене с топката като извън турнирната програма вкара три дузпи на вратаря на отбора на ГЕРБ Светлозар Аргатов.
„На благотворителния турнир участват различни отбори от политически партии, което подчертава благотворителността и показва, че спортът обединява, а не разделя”, заяви инж. Хасан Азис.
„Тази година всеки отбор внесе 200 лв. такса за участие, като предоставените средства ще бъдат използвани за изграждане на детска площадка в квартал „Байкал“ в Кърджали съвместно с община Кърджали. Освен футболните тимове, дарители са още анонимен любител на футбола, който дарява 500 лв., фирма „Дарис“ ООД – 400 лв., .,„Рамадан Дурмуш – Рамо“- 250 лв., „Коч Бетон” - 200 лв. и областният управител Илия Илиев – 200 лв”, каза един от организаторите на турнира и Никола Чанев.
Преди началото на всяка среща организаторите връчиха на капитаните на отборите Благодарствена грамота за участие.Още снимки
 Прочитания: 1622 пъти


2018-2021 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign