Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

В ОУ „П.К. Яворов” стартира Националната седмица на четенето

 10 Октомври 2016

Днес в Основно училище „П.К. Яворов” в Кърджали бе открита Националната седмица на четенето. Това стана с Радиопредаването „Родна реч” под ръководството на преподавателя по български език и литература Кети Янкова. В него учениците четоха и рецитираха стихове на народния поет Иван Вазов.
Националната седмица на четенето се провежда от 10 до 14 октомври и е във връзка с Националната стратегия за насърчаване и повишаване на грамотността на МОН.
В програмата на ОУ „П. К. Яворов” на Националната седмица на четенето са включени още редица мероприятия. Утре в часа на класа е организиран маратон на четенето, където школниците ще четат стихотворения, приказки и разкази. В сряда е предвидено състезание „Най-добър рецитатор”. В четвъртък в училището ще гостува подвижна библиотека. А в петък ще бъде закрита Националната седмица на четенето, като ще бъдат представени резултатите от различните прояви през седмицата.
Целта на националната стратегия за насърчаване и повишаване на грамотността е постигане на необходимото равнище на функционална грамотност, което ще осигури възможност за личностно и обществено развитие и ще спомогне за постигането на интелигентен, приобщаващ и устойчив растеж на икономиката.


 Прочитания: 989 пъти


2018-2021 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign