Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Ремонтираха детска градина в Стремци по проект на 12 сдружения от Турция

 14 Октомври 2016

Ремонтираха помещения и санитарни възли в детска градина „Мики Маус“ в кърджалийското село Стремци по проект на изселнически организации от Турция. Проектът „Среща с приятели“ бе реализиран от дванадесет различни сдружения със съдействието на изселническите организации „Балкански турци“ - Гебзе и сдружение „Рубакад“. Дарението се осъществява по идея на Гюлмюфер Хаджи, която членува в една от организацията и чиито родители са изселници от село Стремци в Гебзе, Р Турция.
На откриването присъстваха кметът на община Кърджали Хасан Азис, зам.-кметът Елисавета Кехайова, кметове на населени места от района, много гости от Турция. Всички те заедно разгледаха обновените помещения и санитарни възли в забавачката, срещнаха се с ръководството и с персонала и се запознаха с възпитаниците.
Малчуганите от детска градина „Мики Маус“ се отблагодариха с песни, стихотворения и танци пред погледите и бурните аплодисменти на десетки жители и гости на селото.
„Бих искал да изразя своята благодарност към дарителите от всички организации и сдружения, участвали в този значим проект. С общи усилия и желание за добро можем да реализираме още много съвместни проекти, които да бъдат от полза за развитието на децата ни“, каза в словото си кметът на община Кърджали инж.Хасан Азис. Той припомни за добрите взаимоотношения на България и Турция, както и за сътрудничеството на община Кърджали с побратимените градове от южната ни съседка.
От ръководството на детската градина отбелязаха, че посетителите й вече се радват на по-добри условия за развитие, като благодариха на дарителите за осъществяването на проекта.

Още снимки
 Прочитания: 1223 пъти


2018-2021 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign