Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Тържествена сесия на Общинския съвет по случай 21 октомври - Ден на Кърджали

 21 Октомври 2016


С химна на Р България и на Обединена Европа започна днешната тържествена сесия на Общински съвет Кърджали, посветена на 21 октомври – Ден на Кърджали и 104 години от освобождението на града. Първи към присъстващите в залата към всички кърджалийци, чрез прякото предаване на тържествената сесия по кабелната мрежа на радио Кърджали, се обърна председателят на Общински съвет Раиф Мустафа.

В словото си той припомни важността на историческата дата 21 октомври и се обърна към присъстващите общински съветници с думите
„ Като местна власт ние носим отговорността да превърнем Кърджали в европейска община с добри условия за инвестиции, които ще спомогнат за осигуряване на по-качествен живот на вас, на вашите деца и родители”, каза г-н Раиф. Той изрази увереност, че всички искрено желаят Кърджали да има икономически просперитет и социален напредък, да бъде спокоен и мирен град, което можем да бъде постигнато с усилията на всички.
На тържествената сесия присъстваха всички 41 общински съветници и много официални гости. Сред тях бяха евродепутатът Неджми Али , народни представители в 43 НС Цвета Караянчава, Айхан Етем, областният управител Илия Илиев, омбудсманът Расим Муса , кметове на общини и председатели на общински съвети, бивши кметове на Кърджали, почетният гражданин на Кърджали археологът проф. Николай Овчаров, кметове на населени места, шефове на държавни институции, представители на бизнеса, културни и просветни деятели, граждани.
Сред гостите бяха още президентът на Р България / 2002- 2012/ Георги Първанов, зам-кметове на побратимените общини Одрин, Турция и Комотини, Гърция, както и представител на Руското посолство у нас.
Всички те отправиха своите пожелания към жителите на общината по случай 21 октомври - Ден на Кърджали и пожелаха здраве, благоденствие, напредък и просперитет.
Бяха получени и поздравителни адреси, сред тях от министър-председателя Бойко Борисов, НСОРБ и много общини в страната.
Кметът инж. Хасан Азис честити празника на своите съграждани и направи преглед на постигнатото през последната година в общината.Още снимки
 Прочитания: 990 пъти


2018-2021 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign