Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

„Бъдете добре информирани, обичайте живота!”

 01 Декември 2016

„Бъдете добре информирани, обичайте живота!”, това бе едно от първите послания, което се появи днес на импровизирана стена в центъра на Кърджали. Тя бе поставена в пространството пред паметника на Васил Левски от организаторите на традиционната антиспин кампания, посветена на 1 декември –Световният ден за борба със СПИН.
Тази година младежите от Общински съвет по наркотични вещества и Детски и младежки парламент към ОДК подкрепени от РЗИ –Кърджали отново излезнаха в центъра на града, за да насочат общественото внимание към проблемите на заболяването СПИН. Въпреки студеното време, младите хора разговаряха с минувачите по темата, закичваха ги със символа на кампанията-червена панделка и раздаваха информационни материали и предпазни средства. Малките жители на Кърджали пък получаваха значки с надпис „ Без риск, активен, волен отговорен!”
Днешната инициатива бе част от проявите включени в кампанията на РЗИ в Кърджали, посветена на 1 декември-Световният ден за борба със СПИН. В рамките й се проведоха редица срещи с подрастващи от учебни заведения в областния град, а на 5 декември ще се проведе и заключителната проява-кръгла маса на тема „Заплахата СПИН изисква отговорно поведение“ – „Да бъдеш здрав – избираш ти!“.

Още снимки
 Прочитания: 1061 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign