Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

В очакване на Новата 2017 година, Грейна коледната елха на Кърджали

 10 Декември 2016

Пред погледа на стотици деца, техните родители, баби и дядовци, снощи грейна коледната 25-метрова елха в Кърджали. Това стана след празничен концерт в Дома на културата, който изнесоха деца от всички кърджалийски училища, детски градини, читалища и школи.
Основни персонажи в коледната приказка бяха Дядо Коледа, Снежанка, работните джуджета и злосторниците Котана и Лисана, които скриха чувала с писмата на децата, написани до добрия старец. Тук бе разбира се и домакина – кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис.
Преди светлините на коледната елха да заблестят публиката пред Дома на културата подгряха вокална група към ОДК „До, ре, ми“ с ръководител Милослава Славова.
Кметът Хасан Азис отправи благопожелания за здраве и благополучие на всички кърджалийски деца. „Дядо Коледа идва първо в Кърджали и тогава отива по другите адреси в България, защото тук са най-хубавите, най-красивите, най-умните и най-успешните деца в цялата страна. Искам да ви поздравя и да ви пожелая да сте живи и здрави и до следващата година да слушате много, за да може Дядо Коледа пак първо да дойде в Кърждали“. С тези думи градоначалникът се обърна към децата.
И последва обратното броене от 10 от 0, което приключи с детските възгласи „Мир, надежда, светлина“, които извикаха дружно всички присъстващи. И грейна коледната елха в Кърджали.

Още снимки
 Прочитания: 1173 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign