Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Инж.Хасан Азис изпрати съболезнователни писма на посланиците на Германия, Русия и Турция

 21 Декември 2016


Кметът на община Кърджали инж.Хасан Азис изпрати съболезнователно писмо до Н.Пр.г-н Анатолий МАКАРОВ, извънреден и пълномощен посланик на Руската Федерация в София по повод убийството на посланика на Руската Федерация в Анкара Андрей Карлов. „Позволете ми от мое име и от името на жителите на община Кърджали чрез Вас да поднеса съболезнования на семейството и близките на Андрей Карлов. Моля предайте нашата съпричастност към тяхната болка и скръб.“, се посочва в писмото.
Кърджалийският кмет изпрати съболезнователно писмо и до посланика на Германия у нас Н.Пр.Детлеф Лингеман. В писмото се поднасят съболезнования на членовете на семействата и близките на загиналите по време на терористичния атентат на 19 декември 2016г. в Берлин и се изразява солидарност и подкрепа. Осъжда се остро анти човешкия акт, станал причина за гибелта на невинни немски граждани.
„Уверявам Ви, че в мислите си всички сме заедно с Вас, в позиция на защита на свободата и свещеното право на живот на всеки гражданин!“, се казва още в писмото.
Съболезнователно писмо инж. Азис изпрати и до посланика на РТурция Н.Пр.Сюлейман Гьокче по повод атентата в град Кайсери.Чрез него градоначалникът поднася съболезнования на близките на загиналите, а на ранените пожелава скорошно оздравяване. Осъжда се терористичния акт, отнел живота на десетки турски граждани.
 Прочитания: 1056 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign