Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Пламен Стайков и Симеон Топузлиев са спортисти на годината на община Кърджали за 2016 година

 23 Декември 2016

Снощи в голямата зала на хотел »Кърджали» се проведе церемонията по награждаване на «Спортист на годината» за 2016 година. Участниците в Анкетата на община Кърджали определи за спортисти на годината във възрастовите групи – юноши и девойки и мъже и жени – волейболния младежки национал Симеон Топузлиев и автомобилният пилот Пламен Стайков.
Статуетките, изработени от скулптора Емил Пенчев, и грамотите на победителите в анкетата бяха връчени от секретарят на община Кърджали Сезгин Бекир и председателят на Постоянната комисия по спорт и младежки дейности в Общинския съвет Ахмед Хабиб.
Подгласници на Симеон Топузлиев във възрастовата група „юноши и девойки” станаха Ергюнал Сабри - бокс, Петър Петров - волейбол, и борците Джан Бекир и Байрям Шабан. Във възрастовата група мъже и жени второто, третото, четвъртото и петото място заеха Николай Колев – волейбол, Емилия Стоянова – канадска борба, Мохамед Махмуд – борба и Георги Котев – кану-каяк. Всички те получиха плакети и грамоти на Община Кърджали, връчени от секретарят на общината Сезгин Бекир. Той поздрави спортистите от името на кмета инж. Хасан Азис, който бе възпрепятстван по служебни дела и каза: „Община Кърджали се е доказала през годините като приятел на спорта и всяка година отделя една сериозна сума от общинския съвет, за да може да подкрепи в тези трудни години спорта и спортистите. Спорта е приоритет, особено този, който развиват младежите в община Кърджали. Тези 550 хиляди лева, които община Кърджали отделя от своя бюджет, знаем, че не са достатъчно. Но въпреки това ръководството на общината намира възможности и средства по различни други начини да подпомогне спорта”, подчерта Сезгин Бекир. Тойпоздрави всички спортисти и победителите, защото според думите му тази награда е в резултат на много труд и лишения, които накрая се възнаграждават.
За 2016 г. бяха подадени 27 номинации на състезатели от 11 вида спорт в двете категории юноши – девойки – 19 състезатели; мъже и жени – 8 състезатели.
В номинирането им участваха председатели на спортните клубове, журналисти от регионалните медии, членове на Постоянната комисия по младежки дейности, спорт и туризъм към Общински съвет – Кърджали, граждани чрез електронната страница на Община Кърджали.
Сега ще прекъснем за малко, а след музикалната пауза ще чуете интервюто с носителя на статуетката „Спортист на годината на община Кърджали, автомобилния ас Пламен Стайков.Още снимки
 Прочитания: 1238 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign