Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Инж. Хасан Азис: 5 общински училища ще бъдат изцяло обновени по ОП „Региони в растеж” 2014-2020

 13 Януари 2017

Проект „Обновяване и реконструкция на образователни обекти в гр. Кърджали” по Инвестиционен приоритет „Образователна инфраструктура” на Инвестиционната програма на Община Кърджали е на финалната права преди сключване на Договора за безвъзмездно финансиране от Оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020 г.. Това съобщи днес на среща с директорите на учебни заведения в областния град кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис.
„Проектът представлява над 64% от инвестиционна програма на Община Кърджали за реализиране на ИПГВР до 2020 година, при изисквания на оперативната програма от минимум 5%. Чрез реализирането му ще подобрим средата, в която се обучават нашите деца и за пореден път ще покажем, че образованието е един от основните приоритети в работата на община Кърджали”, подчерта кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис.
Началникът на отдел „ Стратегическо планиране и управление на проекти” в общинска администрация Кърджали Надежда Цветкова, съобщи, че в края на декември е приключила оценката на проекта от междинното звено и предстои проверка на проведената оценка от Управляващия орган на ОПРР, след която може да се сключи договора за финансиране.
„В най-добрият случай в края на февруари, средата на март трябва да бъде подписан договора за реализиране на проекта, след което стартират процедурите по избор на изпълнител и обявяване на обществените поръчки. Ако няма обжалвания, строителните дейности трябва да започнат през летния период, за да приключат, ако не до началото на новата учебна година, то до края на календарната 2017г.”, каза Надежда Цветкова.
В рамките на проекта ще бъде извършен основен ремонт и въведени мерки за енергийна ефективност на четири сгради от образователната инфраструктура в града, където се помещават пет учебни заведения, както и възстановяване на детска градина „Мир”. Това са СУ „П.Р.Славейков” за което са предвидени 3 660 259 лв., СУ „Отец Паисий”- 2 726 357 лв., Езикова гимназия „Христо Ботев” и ОУ „Св.Св. Кирил и Методии”, които се помещават в една сграда с дейности за основен ремонт и мерки за енергийна ефективност в размер на 4 598 893 лв. и ОУ „П.К.Яворов”, където предвидените средства са в размер на 1 540 503 лв. За възстановяване на сградата на детска градина „Мир” по проекта са предвидени 1 300 000 лв.


 Прочитания: 1584 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign