Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Общината е в готовност за ремонт на улици и тротоари, поразени от обилните снеговалежи и ниски температури

 30 Януари 2017

Експерти на община Кърджали са извършили оглед на уличната мрежа и настъпилите нарушения на пътните платна след обилните дъждове и снеготопенето. Готово е и заданието към фирмата изпълнител, за да може тя при благоприятни метеорологични условия да започне изкърпването на отворилите се през зимния период неравности и дупки. Това съобщи зам.-кметът на община Кърджали инж.Катя Митовска. Тя допълни, че в заданието е включен целия ул. „Булаир”, включително платната на моста за кв. „Възрожденци”, от бул. „Беломорски” до бул. Христо Ботев”.
Ремонт на нарушените участъци на настилката ще бъде извършен и на цялата улица „Отец Паисий” от кръстовището с ул.”Републиканска” до ул.”Екзарх Йосиф”. Своевременно е запълнена дупката на моста към кръговото при Пазара. Възложено е да се изясни причината и за слягането на ревизионна шахта на ул. „Вашингтон”, след което ще бъдат предприети действия за възстановяване на настилката и в този участък.
Това ще бъде първото по-голямо задание към фирмата изпълнител, с която през месец октомври 2016 г. бе сключен договор за текущ ремонт и поддържане на уличната мрежа и хоризонталната маркировка в града. Преди сезона на дъждовете им бе възложена една много малка част за изпълнение, допълни още зам.-кметът инж.Митовска.
По думите й Общината е сезирала и фирмата изпълнител на плочниците по бул.”България”, част от проект „Изграждане на парк „Арпезос-Север”-III етап и рехабилитация и реконструкция на тротоари в гр. Кърджали”. След дъждовете и снеговалежите през изминалите месеци вече има компрометирани участъци от настилката, за които са получени сигнали и от граждани в общинска администрация. Тротоарите са в гаранция и те ще бъдат отремонтирани за сметка на фирмата изпълнител, каза още инж. Митовска. Тя съобщи, че е възложила и проверка по цялото трасе на плочника, за да може в подходящи климатични условия да бъдат отстранени нередностите.


 Прочитания: 1300 пъти


2018-2023 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign