Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Регионалната билиотека в Кърджали отваря врати след частичен ремонт

 02 Февруари 2007

С Ден на отворените врати ще посрещне своите читатели в понеделник Регионална библиотека “Н.Й.Вапцаров”.
Причината за близо осем месечното прекъсване на дейността й се оказа частичен ремонт, а в последствие и цялостна обработка на книжния фонд от 60 000 тома.
Проникващата влага във фондохранилищата на библиотеката наложи цялостна дезинфекция и импрегнация, както на помещенията така и на книгите. Наложената специална обработка бе извършена по указания на експерти, за да се спре заразата от плесени. За изтеклите няколко месеца бе извършено и освежаване на помещенията на всички библиотечни отдели. Направена бе и изолация на водопроводните тръби основен източник на влага в хранилищата.
Около 5 000 лв. от бюджета на регионалната библиотека са покрити извършените дейности до момента
В официалния уеб - сайт на Община Кърджали са отправени и няколко предложения във връзка с изработването на бюджет 2007 на община Кърджали по повод липсващите, в най-голямото книгохранилище за региона, нови информационни и комуникационни технологии за събиране и предоставяне на информации. Гостите на форума са изразили желание да се предвидят средства в новия бюджет за закупуването на компютри за регионалната библиотека, за да се изгради локална автоматизирана система.
Според тях живеейки в света на новите технологии все повече млади хора могат да бъдат привлечени към книгите и по-този начин. В момента в страната се изгражда такава национална електронна библиотечна система и подобна стъпка би дала възможност за включването на нашата библиотека в нея.

Още снимки




 Прочитания: 2042 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign