Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Магията мечта

 04 Май 2017

„Магията мечта…”. Под това мото снощи на открита сцена пред общежитие №. 3 се проведе традиционния годишен концерт в Център за подкрепа за личностно развитие - Комплекс ученически общежития „Родопи“. Гости на тържеството бяха заместник-кметът на Община Кърджали Веселина Тихомирова , старши експертът в Областна администрация - Кърджали Вилдан Сафер, бивши и настоящи възпитатели, учители, ученици и граждани.
Музикално-поетичната програма беше изнесена от участниците в клубовете по интереси „Прометей“- с ръководител главен възпитател Златка Костова, „Родопа пее“ с ръководител старши възпитател Надя Сивкова и „Танци“ с ръководител старши възпитател Виждан Садула.
Спазена бе и традицията за изпращане на абитуриентите, които през тази учебна година са 48. Единадесет от тях са с отличен успех, шестнадесет са с много добър, петнадесет с добър и шест със среден успех. 27 абитуриенти желаят да продължат обучението си във висши учебни заведения.
От името на абитуриентите Фирдес Шевкет прочете прочете Благодарствено писмо до директора и възпитателите, в което изрази искрената си признателност за грижите, обичта и търпението, които са получили тук - от плахи и неуверени деца са се превърнали в личности, които имат смелост и решителност да постигнат мечтите и целите в живота си.
Директорът на Центъра - Светлана Янева, връчи грамоти и предметни награди на изявени абитуриенти Христо Ангелов, Кристиян Станоев, Михаела Тихомирова, Кристина Чавдарова, Фирдес Шевкет, Гюляй Чауш, Майкъл Биринджиев, Джем Садула.
Заместник-кметът на Община Кърджали Веселина Тихомирова поздрави възпитателите и учениците и сподели вълнението си от изявата на талантите в Центъра.
Най -смелите зрелостници пък дефилираха за „Мис и мистър абитуриент”. Журито, в което участваха възпитатели и ученици от Ученическите съвети на трите общежития, присъди трето място и корона на Джем Садула, второ място и корони на Нарин Акиф и Хайрула Имам. Златни корони и ленти „Мис и мистър абитуриент” получиха Фирдес Шевкет и Майкъл Биринджиев.
По традиция и тази година учениците избраха най-толерантните си съученици. Грамоти и предметни награди за своята толерантност получиха Младен Илиев от общежитие №1, Ресул Мехмед от общежитие №2 и Тугай Селим от общежитие №3.
Имаше изненада и за възпитателите. Представители на Ученическите съвети наградиха с лаврови венци и със сертификати „Възпитател №1” Богалина Багдасарова от общежитие №1 , Георги Дичков от общежитие №2 и Ферди Реджеб от общежитие №3. Тържеството завърши с български хора.

Още снимки
 Прочитания: 1500 пъти


2018-2021 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign