Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Четири отличия за ОДК в международния детски фестивал „Млади таланти”

 04 Май 2017

Талантливите деца на ОДК-Кърджали завоюваха поредните награди в Международният детски фестивал на изкуствата „Млади таланти” , който се проведе в края на м.април в Националният дворец на децата в гр.София. Международният фестивал се провежда всяка година и е включен в Националния календар за изяви на МОН за 2016/2017 г. В него участват деца и младежи до 19 години в разделите: танцово, театрално, музикално изкуство, изобразително, приложно и фото изкуство и литературно изкуство. Фестивалът няма конкурсен характер.
В раздел «Изобразително изкуство» отличие за техническо изпълнение се присъди на Владислава Възгечева, 9 г., от Школата по изобразително изкуство към ОДК с ръководител Севинч Еминова.
В раздел «Фото изкуство» се присъдиха 6 отличия, 2 от които за клуба по фотография «От черно до бяло» с ръководител Антония Грозева – отличия за Маргарита Петрова, 14 г. и Виктория Грозева, 18 г.
Плакет и отличие за «много добро представяне» завоюваха малките певци от ДВГ «До Ре Ми» с ръководител Милослава Славова в раздел «Музикално изкуство». В този раздел участваха над 40 групи и десетки солови изпълнители от страната и реските републики. Председател на журито беше Мими Иванова. ДВГ «До Ре Ми» представи песните «Вълкът и седемте козлета», «Дива роза», дуетно изпълнение на Даниела Георгиева и Йоан Спасов и солово изпълнение на Селин Асенова, които заслужиха бурните аплодисменти на публиката.

Още снимки
 Прочитания: 1587 пъти


2018-2021 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign