Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Община Кърджали организира разяснителна среща за санирането на панелните жилища

 06 Февруари 2007

Ръководството на община Кърджали уведомява, че на 08.02.2007 г. от 16.00 часа в зала 322 на Общинска администрация-Кърджали ще се проведе разяснителна среща относно подготовката на кандидатури за участие в “Демонстрационен проект за обновяване на многофамилни жилищни сгради”.
Поканват се за участие домоуправителите или упълномощени представители на жилищните блокове, които са изградени преди повече от 15 години.
Ще припомним, че на 11 януари т.г. кметът на община Кърджали инж.Хасан Азис и г-н Нийл Буне, постоянен представител на ПРООН /Програма на ООН за развитие/ за България и Цвета Наньова, Програмен директор “Инфраструктура” в ПРООН дадоха старт на информационната кампания за подготовка на Демонстрационен проект за обновяване на многофамилни жилищни сгради /саниране/. Инициативата е на МРРБ и ПРООН.
Дейностите, които ще се подпомагат по проекта са: подмяна на хидроизолация, ремонт и отводняване на покрив; изпълнение на допълнителна външна топлоизолация по стени, покрив, плоча над сутерен;обработка на фугите на фасадните панели;подмяна на вертикалните щрангове на водопровода и канализацията; ревизиране и подмяна на компроменитари части на всички инсталации в общите части на сградата и др. По проекта желаещите собственици ще получат субсидия, покриваща 100 процента от стойността на техническото и енергийно обследване на сградата; субсидия, покриваща 100 процента от стойността на цялостния проект за саниране; субсидия покриваща 20 процента от стойността на строително-ремонтните дейности за обновяване на отделните жилища и др.
Собствениците на жилищни сгради, които искат да получат помощ по демонстрационният проект трябва: да се сдружат доброволно, да постигнат 100 % съгласие за оновяване в рамките на даден блок, да упълномощят свой представите и всички собственици от блока да поемат ангажимент за финансиране на своя дял от обновяването.
Кандидатства се с документи по образец пред съответната община.


 Прочитания: 2397 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign