МЕНЮ
НОВИНИ
УСЛУГИ
ЕЛЕКТРОННИ УСЛУГИ
ФОРМУЛЯРИ
НОРМАТИВНИ ДОКУМЕНТИ
ПУБЛИЧНИ РЕГИСТРИ
ПЛАНОВЕ И ПРОГРАМИ
СТРАТЕГИИ
ОТЧЕТИ
БЮДЖЕТ И ФИНАНСИ
ЗЕМЕДЕЛИЕ
ПРОФИЛ НА КУПУВАЧА
Декларации за конфликт
      на интереси

Бюлетини на Община
      Кърджали

Културен календар 2017
Спортен календар 2017
Телефонен указател
Работно време
Банкови сметки
Побратимени градове
Полезни връзки
6600, гр. Кърджали,
бул. "България", №41
Община Кърджали

Горещ телефон:
(0361) 6-73-19
кмет: (0361) 6-73-02
факс: (0361) 6-29-68
municipality@kardjali.bg
mayor@kardjali.bg

Общински съвет телефони:
(0361)6-74-01
(0361)6-74-02
факс: (0361) 6-15-39
obstinski_savet_kj@mail.bg


Page Rank
eXTReMe Tracker
Посл. актуализация:
23 Ноември 2017
Site ver. 3.0


  НОВИНИ

[05 Май 2017]

81 човека от общината Кърджали намериха работа по eвропроект за младежка заетост


[Още снимки]

81 младежи до 29 години от община Кърджали са започнали работа по eвропроект проект „Да бъдем активни – нови възможности за младежите от община Кърджали”, финансиран от ОП „Развитие на човешките ресурси”, съфинансирана от ЕС чрез Европейския социален фонд и Инициативата за младежка заетост. Това стана ясно на началната пресконференция, предвидена по проекта, дейностите по който стартираха през май 2016 година, а неговата продължителност е 15 месеца и ще приключи на 1 август 2017 година.
Ръководител на проекта, чиято стойност е 382 130 лева, е главният експерт в община Кърджали Нели Попова, а освен нея в пресконференцията участваха Ширин Сюлейман – директор на Дирекция „Хуманитарни дейности” в общинската администрация, партньорите по проекта от „Прайм Консултинг” в лицето на Росица Средкова, Лилия Кирилова – експерт в МТСП, обучители по проекта, общински експерти, журналисти.
По време на пресконференцията стана ясно, че въпросните 81 младежи до 29 годишна възраст са назначени на работа с 6-месечни договори от 1 ноември 2016 година и от 1 февруари 2017 година. Те получават възнаграждение в размер на минималната работна заплата – 460 лева, а след изтичането да договорите им и след регистрация в БТ могат да продължат работа при положение, че се открият нови работни места.
При откриването на пресконференцията директорът на Дирекция „Хуманитарни дейности” Ширин Сюлейман очерта целенасочената политика на община Кърджали и общинското ръководство по посока – преодоляване на младежката безработица. „Един от приоритетите на община Кърджали е преборване на проблема с младежката безработица и обхващане на онези от тях, които не са на пазара на труда. Настоящият проект е един от многото социални проекти, които община Кърджали изпълнява. С тези проекти е и назначения младежки медиатор, който имаме също по проект. Той също има за цел да обхваща безработни младежи, които не са регистрирани в Бюрото по труда.”, каза Ширин Сюлейман. Тя благодари на кметовете на населени места за обхващането на младежите там.
„Приоритет на общината и на кмета инж. Хасан Азис е да можем да дадем рамо на хората, които са уязвими, които са в нужда, хората, които имат силите и търсят вариант да се реализират на пазара на труда.”, каза още Ширин Сюлейман.
Самият проект „Да бъдем активни – нови възможности за младежите от община Кърджали” представи неговият ръководител Нели Попова. Целта му е да бъдат създадени условия за активизиране на младежи между 15 и 29-годишна възраст от община Кърджали, които са изолирани от социалната, образователната и трудовата системи. Младежите, които са търсени е трябвало да не са работили през последните 4 месеца, да не са учили през този период, да не са били регистрирани в Бюрото по труда през последните 12 месеца.
На тях им е осигурена възможност за участие в мотивационно обучение, придобиване на професионална квалификация. Осигурена им е била и стипендия за участие в курсовете, както и платена заетост в рамките на 6 месеца.
Нели Попова очерта и основните дейности по проекта, а те са идентифициране на икономически неактивни младежи, организиране и провеждане на мотивационни и професионални обучения, наемане на работа, управление на проекта.
За да идентифицират младежите, екипът на Прайм консултинг е посетил над 25 населени места в община Кърджали, разговаряно е с над 120 младежи, от които 95 са отговорили на изискванията.
Проведени са три мотивационни обучения на 64 младежи. Над 90 процента от тях са оценили обучението като полезно за тях. 38 младежи са преминали професионално обучение по специалност „Озеленяване и цветарство”. Всички успешно са завършили курса и са получили диплом.
При наемането на работа са сключени договори за 6 месеца с 81 младежи, като им е осигурена работа. В над 20 населени места в община Кърджали има младежи, които изпълняват конкретни задачи.

Новината е посетена: 580 пъти

ТЪРСЕНЕ

kardjali.bg

АНКЕТИ
Кого бихте определили за Спортист на годината 2017 в категория „мъже и жени” в Община Кърджали?
САМИ ЕЛЕНОВ СОКОЛОВ /бокс /
ДИМИТЪР КАЛЧЕВ / волейбол/
ГЕОРГИ ПРОЙКОВ /кану-каяк/
СТАНИСЛАВ СТОЙЧЕВ СИМЕОНОВ /силов трибой/
АХМЕД МЮМЮН ОСМАН /футбол/

Начална дата на анкетата:
2017-11-10


Кого бихте определили за Спортист на годината 2017 в категория „юноши и девойки”в Община Кърджали?
ЕРГЮНАЛ САБРИ /бокс/
ДИМИТЪР ЯНКОВ НИКОЛОВ /водна топка/
ИВА ПЕТКОВА ПЕТКОВА / водна топка/
ГЕОРГИ ТАТАРОВ /волейбол/
ЕМИРДЖАН ВЕЖДИ ДУРАЛИ /кану - каяк /
ГАЛИН УРУМОВ – СИМЕОН КАМБУРОВ /кану- каяк/
БАЙРЯМ ОРХАН МУСТАФА - ДЖЕНК ИБРАХИМ /кану- каяк/
ГЕОРГИ ЧИЧЕВ /футбол/

Начална дата на анкетата:
2017-11-10
[ Резултати ]

ФОТОГАЛЕРИЯ

Оперативна програма Околна среда 2007-2013г.

Проект „Интегриран воден проект за Кърджали: изграждане на ПСОВ и довеждащ колектор, разширение и реконструкция на водоснабдителната и канализационна мрежа”


Плащане на данъци


Пази гората от пожари


 
© 2004-2017, Municipality of Kardjali. All Rights Reserved. Web design
 
Хотел Главатарски хан Вили Болярка