Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

35 рисунки на млади художници от Одрин и Кърджали ще бъдат показани в ОДК

 11 Май 2017

На 12 и 13 май в Кърджали пристигат група ученици и учители от Училището по изящни изкуства „Хасан Риза” в гр.Одрин, Република Турция за реализирането на втората част от проекта „Заедно на един мост”. Той е между Училището по изящни изкуства в гр.Одрин и Общински детски комплекс гр.Кърджали и е разработен с цел младите хора от двете страни да опознаят историята, географията и културните ценности на двете съседни държави.
По програма на 12 май гостите на града ще се включат в панорамна обиколка на града с посещение на църквата „Йоан Предтеча”, Художествената галерия, Историческия музей и язовир „Кърджали”.
От 17.30 ч. в ОДК ще се открие съвместната изложба на детски рисунки „Заедно на един мост”, на която ще присъстват младите художници от двете страни, родители, представители на Ротари клуб „Мимар Синан”-Одрин, Ротари клуб-Кърджали, на Община Кърджали и РУО.
На 13 май учениците от Школата по изобразително изкуство към ОДК и от Училището по изящни изкуства в Одрин ще участват в пленер на археологическия комплекс „Перперикон”.
На 23 и 24 април художниците от ОДК гостуваха в Одрин за откриване на съвместната изложба, по случай Националния ден на детето.
Тази проява се реализира с подкрепата на общините Кърджали и Одрин и Ротари клубовете в двата града.

Още снимки
 Прочитания: 1876 пъти


2018-2022 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign