Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

В пролетен детски празник се превърна откриването на обновената ДГ „Баба Тонка”

 18 Май 2017

В празник за деца, учители и родители се превърна откриването на обновената сграда на детска градина „Баба Тонка” в кв. „Възрожденци”. Лентата прерязаха кметът на Кърджали Хасан Азис, заместникът му Веселина Тихомирова и директорката на градината Маргарита Спирова. Преди това децата поздравиха гостите с подготвените от тях песни и танци.
Към малчуганите и техните преподаватели се обърна с поздрав зам.-кметът Веселина Тихомирова, която в аванс пожела на всички весел 1 юни – Празникът на детето, и успешен старт в училище наесен за най-големите.
Кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис пък се обърна с въпрос към децата, дали градината им харесва повече сега? В отговор получи задружно и звънко -„Да”.
Инж.Хасан Азис сподели пред присъстващите, че има добри спомени от детската градина, където преди години се е включил в боядисването на катерушките на детската площадка. „Тя отново се нуждае от боядисване и ако се наложи ще дойда пак”, каза кметът. „През годините общината е инвестирала най-много в образователната инфраструктура, защото образованието и възпитанието на децата за нас са приоритет. От всички 22 детски градини почти няма такава, която да не е санирана по програми на ЕС, национално финансиране или със собствени средства на общината и това ще продължава и занапред. Предстои ни изграждането на още едно детско заведение.”, подчерта инж. Хасан Азис.
Той изрази удовлетвореност на направеното по време на ремонтните дейности в ДГ „Баба Тонка”, където се обучават 150 деца в пет групи. Положена е близо 800 кв. метра топлоизолация, над 1000 кв. м външна минерална мазилка, подменени са и 135 кв. м дървена дограма с ПВЦ-прозорци със стъклопакет. Стойността на ремонтните работи възлиза на близо 95 000 лв. Ремонтът е финансиран от Държавния бюджет за 2016 година. Изпълнител на дейностите е „Стилмед-СА” ЕООД гр. Кърджали.
Ремонтът на детската градина е част от обществена поръчка, включваща ремонтни дейности на общо 11 обекта от образователната инфраструктура, финансирани със средства в размер на близо 600 000 лв. Бяха осъществени различни по обем дейности по подмяна на дограма, хидроизолация и вътрешни ремонтни в ДГ „Здравец”, ДГ „Орфей”, в детските заведения „Максим Горки”, „Щастие”,„Ян Бибиян”, както и в „Ученическо общежитие”№3 в областния град и в ОУ „Климент Охридски”.Обществената поръчка обхващаше и ремонти в детски градини в три от селата на общината - с. Костино, с. Рани лист и с. Широко поле.

Още снимки
 Прочитания: 2153 пъти


2018-2022 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign