Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

РИМ Кърджали кани на Нощ на музеите

 18 Май 2017С изложба „Модата алафранга”, базар на приложници и концерт Регионалният исторически музей в Кърджали ще отбележи Нощта на музеите. ”Желанието ни е всяка година да предлагаме нещо ново и различно”, каза директорът на РИМ Даниела Коджаманова. Програмата ще започне в 19 часа с базар на местни приложнички, които ще представят керамика, предмети от кожа, дърво, бижута. За ценителите на музиката концерт ще изнесе младият китарист Атон Костадинов. В съботната вечер всички зали на музея „Археология”, „Етнография” и „Природа” ще бъдат отворени за посетители. С особен интерес се очаква гостуващата изложба „Модата алафранга” на Регионалния етнографски музей в Пловдив. Експозицията показва как в бита на хората навлиза модата алафранга в края на XIX и началото на XX век, разказва също как и защо в многоетничен град като Пловдив се появяват невероятните съчетания между традиционното облекло и навлезлите от Виена или Париж дрехи и аксесоари. В Нощта на музеите на 20 май ще бъдат отворени вратите и на Художествената галерия „Станка Димитрова”, за да могат кърджалийци и гостите да видят творби на известни майстори на българското изобразително изкуство.

Програмата

Музейната колегия на Регионален исторически музей – Кърджали Ви кани на „Нощ на музеите“, която тази година ще се състои на 20 май /събота/ 2017 г.
19. 00 ч. – Изложба-базар на приложници от град Кърджали в парка на музея.
20.00 ч. – Концерт на Антон Костадинов /инструментал – китара/.
20. 45 ч. – Откриване на изложба „Модата алафранга“ на Регионален етнографски музей – Пловдив.
Експозициите на музея, както и на Художествен отдел „Станка Димитрова“ ще бъдат отворени до полунощ. Заповядайте! Изложба „Модата алафранга” и базар на приложници в Нощта на музеите в Кърджали

 Прочитания: 1284 пъти


2018-2021 © Община Кърджали, Всички права запазени.