Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Кърджали се преклони пред паметта на Ботев и загиналите за свобода

 02 Юни 2017


Много кърджалийци почетоха паметта на Христо Ботев и загиналите за свобода и независимостта на България. В знак на признателност пред подвига и саможертвата на героите пред Паметника на освободителите бяха поднесени много венци и цветя. Слово по случай Деня на Ботев произнесе кметът инж. Хасан Азис. В него той подчерта: „За всеки от нас животът, революционният път и смъртта на Христо Ботев са най – яркият символ на величието и трагизма на българската национална революция, символ на саможертвата на българския национален гений”.
„ Ако Ботев го нямаше по друг начин щяха да звучат понятия като саможертва, себеотрицание, национално достойнство и самочувствие”, подчерта още градоначалникът.„Ботев е нашето слово, Ботев е в родовата ни памет, той е в националното ни самосъзнание, той е мерило за нравствените стойности както на възрожденската епоха, така и на нашето съвремие”, подчерта още в словото си кметът на Кърджали.
В тържествения ритуал на 2 юни в Кърджали участваха областният управител Никола Чанев, директорът на ОД на МВР старши комисар Венцислав Момчилов, председателят на Общински съвет Раиф Мустафа, зам.- кметът Веселена Тихомирова, секретарят на община Кърджали Сезгин Бекир, енорийският свещеник отец Петър Гарена, представители на военни и патриотични организации, лидери на политически партии, шефове на държавни и културни институции, граждани.

Още снимки
 Прочитания: 1849 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign