Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Домашният социален патронаж в Кърджали се сдоби с два нови автомобила

 07 Юни 2017

Днес най-старата общинска структура, предлагаща социални услуги в община Кърджали, Домашен социален патронаж, получи нова придобивка - два нови автомобила - марка „Дачия доккер” мини ван. Ключовете на двата пикапа за разнасяне на храната, бяха връчени на шофьорите лично от кмета на Кърджали инж.Хасан Азис. На церемонията присъстваха още зам. кметът Веселина Тихомирова, директорът на дирекция „Социално подпомагане” Росица Стоянова, инж. Василка Григорова - старши експерт в отдел „ Социални дейности , здравеопазване, спорт и туризъм” на общинска администрация, шефове на социални звена, социални работници и служители на патронажа.
С благодарност към общинското ръководство за новата придобивка се обърна управителката на Домашен социален патронаж Хайрие Садък , която в изказването си припомни основни моменти от дейността на структурата.
„През последните години дейността на Домашен социален патронаж изключително се разшири. И ако в първите години услугата стартира с 30 потребители, то днес патронажа осигурява храна за 120 потребители, които получават храната си на адрес. Обслужваме и Дневен център за деца и лица с увреждания, и Център от семеен тип „Детска мечта”. Доставената ежедневно храна е за близо 60 души. Вече шест години патронажа реализира и идеята на община Кърджали за Детска млечна кухня със 150 потребители, а в последните месеци предоставя безплатен обяд на още 120 нуждаещи се лица под формата на услуга реализираща се по проект „Осигуряване на топъл обяд в община Кърджали“. Двата нови автомобила не само ще подменят старите коли, те ще облекчат работата ни, но и ще спестят много разходи за поддръжка и експлоатация”, подчерта пред присъстващите Хайрие Садък. Тя съобщи, че новите автомобили са от типа мини ван, а общата им стойност е 54 000лв.
Преди да връчи ключовете на новите коли кметът инж. Хасан Азис поздрави работещите в патронажа като подчерта, че общината обмисля занапред да разшири дейността на социалната структура като бъдат създадени пунктове в някои квартали на града или в по–големите населени места на общината.
„Всички тези години независимо от трудностите, пред които бяхте изправени, вие реализирахте успешно нашата социална политика, за което ви благодаря. Двете нови коли ще ви дадат възможност да сте по-бързи, по-мобилни и да предоставяте една социална услуга на най-високо ниво за хората в рамките на града. Надявам се да помислите за разширяването на дейността и социалната услуга да достига и до малките населени места в общината, а и на определени места в кварталите на областния център. На шофьорите пожелавам безаварийно пътуване и навреме да пристигат и предоставят услугата на хората, които всеки ден имат нужда от вас.”, каза кметът инж. Хасан Азис.


Още снимки
 Прочитания: 2392 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign