МЕНЮ
НОВИНИ
УСЛУГИ
ЕЛЕКТРОННИ УСЛУГИ
ФОРМУЛЯРИ
НОРМАТИВНИ ДОКУМЕНТИ
ПУБЛИЧНИ РЕГИСТРИ
ПЛАНОВЕ И ПРОГРАМИ
СТРАТЕГИИ
ОТЧЕТИ
БЮДЖЕТ И ФИНАНСИ
ЗЕМЕДЕЛИЕ
ПРОФИЛ НА КУПУВАЧА
Декларации за конфликт
      на интереси

Бюлетини на Община
      Кърджали

Културен календар 2017
Спортен календар 2017
Телефонен указател
Работно време
Банкови сметки
Побратимени градове
Полезни връзки
6600, гр. Кърджали,
бул. "България", №41
Община Кърджали

Горещ телефон:
(0361) 6-73-19
кмет: (0361) 6-73-02
факс: (0361) 6-29-68
municipality@kardjali.bg
mayor@kardjali.bg

Общински съвет телефони:
(0361)6-74-01
(0361)6-74-02
факс: (0361) 6-15-39
obstinski_savet_kj@mail.bg


Page Rank
eXTReMe Tracker
Посл. актуализация:
18 Октомври 2017
Site ver. 3.0


  НОВИНИ

[08 Юни 2017]

Ще местят паметниците на Вазов, Раковски и Вапцаров на по-социализирано място в Кърджали8-членна общинска комисия, назначена със заповед на кмета, е направила оглед на всичките 17 паметници, намиращи се на територията на община Кърджали, за да установи тяхното състояние, да изготви списък на нуждаещите се от реновиране, както и списък на неподлежащите за възстановяване. Това съобщи за Общинско радио Кърджали заместник-кметът на общината и председател на комисията Веселина Тихомирова.
„При някои от паметниците се установи, че е наложително да бъдат преместени на по-социализирано място. Това са паметникът на Иван Вазов, който се намира в двора на бившото спортно училище, паметникът на Георги Раковски, позициониран до ПГЕЕ „Капитан Петко Войвода”, паметникът на Никола Вапцаров в двора на бившото основно училище в кв. „Веселчане”, каза Тихомирова.
По думите й при други паметници са се установили пукнатини по постаментите. Такъв е паметника на Димитър Маджаров до ресторант Москва. Трета група паметници се нуждаят само от почистване като паметникът на генерал Делов. Четвърта група паметници ще се наложи да бъдат конструктивно укрепени. Такъв е паметника на руския воин пред църквата „Свети Георги”.
Тихомирова заяви още, че Комисията ще направи още един оглед на паметниците, след което на последното й заседание до края на юни ще бъдат набелязани и новите места за позициониране на паметниците, при които според комисията е наложително тяхното преместване.

Новината е посетена: 656 пъти

ТЪРСЕНЕ

kardjali.bg

АНКЕТИ


[ Резултати ]

ФОТОГАЛЕРИЯ

Оперативна програма Околна среда 2007-2013г.

Проект „Интегриран воден проект за Кърджали: изграждане на ПСОВ и довеждащ колектор, разширение и реконструкция на водоснабдителната и канализационна мрежа”


Плащане на данъци


Пази гората от пожари


 
© 2004-2017, Municipality of Kardjali. All Rights Reserved. Web design
 
Хотел Главатарски хан Вили Болярка