Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Джаз– фестивалът ”Долината на Орфей” събра много меломани в града край Арда

 11 Юни 2017

Кърджали стана сцена на още един фестивал. Градът край Арда събра изпълнители, познавачи и любители на „музиката на свободния дух”.
В Градската градина в Кърджали първият джаз-фестивал „Долината на Орфей” започна в ранния следобеди на 10 юни и продължи до полунощ . Близо десет часа на сцената се редуваха много музиканти, включени в афиша.Кърджалийската рок група „КЕФ Бенд“ откри феста с изпълнения на соул и фънк парчета. След тях излязоха гостите от D’Verse. Вокалистки са три очарователни млади дами – Деля, София и Румяна, на китарата им акомпанира Севастианос. Приятна изненада за кърджалийци бе Мария Арнаудова и колегите й от Акустично трио Димитровград. На сцената следваха пловдичаните от Tower of power tribute band и сборната формация от Хасково X key.
В продължение на почти час Милен Стойков от Стара Загора смени четири инструмента - тенор, сопран и алт саксофон и флейта.Той зареди публиката с невероятна енергия
Звездата на музикалното събитие безспорно бе певицата от Пловдив Мирослава Кацарова, добре позната на меломаните с многобройните разностилни изяви на сцената и с издадените албуми. Нейният вълнуващ глас плени веднага меломаните. И в Кърджали концертът й бе задушевен, личен и много специален по отношение на връзката между нея музикантите Мирослав Турийски, Младен Димитров и зрителите. Изпълненията продължиха до късните часове в съботната вечер. Специално за феста бяха дошли и много любители от Димитровград и Хасково.„Джазът обединява хората, излъчва стремеж за свобода. „Нашето Сдружение „Долината на Орфей” постави спонтанно началото преди 5 години в село Маслиново.Смятаме, че мястото на феста тук е подходящо”, разказа архитект Станислав Луков, един от инициаторите на музикалното събитие. Във финансирането на феста се включиха както общината, така и повече от 15 фирми от Кърджали и Хасково.
„ Джазът не е само музикален стил, джазът е култура на общуването чрез изкуство. Кърджали също даде принос за развитието на джаза в града, защото има своя Николай Станев-Коко, на чието име бе създаден „Коко рок фест“, припомни при откриването зам.-кметът Веселина Тихомирова, която благодари на Сдружение „Долината на Орфей” и пожела на всички присъстващи да се потопят в света на най-великото изкуство- музиката.Още снимки
 Прочитания: 2035 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign