МЕНЮ
НОВИНИ
УСЛУГИ
ЕЛЕКТРОННИ УСЛУГИ
ФОРМУЛЯРИ
НОРМАТИВНИ ДОКУМЕНТИ
ПУБЛИЧНИ РЕГИСТРИ
ПЛАНОВЕ И ПРОГРАМИ
СТРАТЕГИИ
ОТЧЕТИ
БЮДЖЕТ И ФИНАНСИ
ЗЕМЕДЕЛИЕ
ПРОФИЛ НА КУПУВАЧА
Декларации за конфликт
      на интереси

Бюлетини на Община
      Кърджали

Културен календар 2017
Спортен календар 2017
Телефонен указател
Работно време
Банкови сметки
Побратимени градове
Полезни връзки
6600, гр. Кърджали,
бул. "България", №41
Община Кърджали

Горещ телефон:
(0361) 6-73-19
кмет: (0361) 6-73-02
факс: (0361) 6-29-68
municipality@kardjali.bg
mayor@kardjali.bg

Общински съвет телефони:
(0361)6-74-01
(0361)6-74-02
факс: (0361) 6-15-39
obstinski_savet_kj@mail.bg


Page Rank
eXTReMe Tracker
Посл. актуализация:
18 Октомври 2017
Site ver. 3.0


  НОВИНИ

[11 Юни 2017]

Джаз– фестивалът ”Долината на Орфей” събра много меломани в града край Арда


[Още снимки]

Кърджали стана сцена на още един фестивал. Градът край Арда събра изпълнители, познавачи и любители на „музиката на свободния дух”.
В Градската градина в Кърджали първият джаз-фестивал „Долината на Орфей” започна в ранния следобеди на 10 юни и продължи до полунощ . Близо десет часа на сцената се редуваха много музиканти, включени в афиша.Кърджалийската рок група „КЕФ Бенд“ откри феста с изпълнения на соул и фънк парчета. След тях излязоха гостите от D’Verse. Вокалистки са три очарователни млади дами – Деля, София и Румяна, на китарата им акомпанира Севастианос. Приятна изненада за кърджалийци бе Мария Арнаудова и колегите й от Акустично трио Димитровград. На сцената следваха пловдичаните от Tower of power tribute band и сборната формация от Хасково X key.
В продължение на почти час Милен Стойков от Стара Загора смени четири инструмента - тенор, сопран и алт саксофон и флейта.Той зареди публиката с невероятна енергия
Звездата на музикалното събитие безспорно бе певицата от Пловдив Мирослава Кацарова, добре позната на меломаните с многобройните разностилни изяви на сцената и с издадените албуми. Нейният вълнуващ глас плени веднага меломаните. И в Кърджали концертът й бе задушевен, личен и много специален по отношение на връзката между нея музикантите Мирослав Турийски, Младен Димитров и зрителите. Изпълненията продължиха до късните часове в съботната вечер. Специално за феста бяха дошли и много любители от Димитровград и Хасково.„Джазът обединява хората, излъчва стремеж за свобода. „Нашето Сдружение „Долината на Орфей” постави спонтанно началото преди 5 години в село Маслиново.Смятаме, че мястото на феста тук е подходящо”, разказа архитект Станислав Луков, един от инициаторите на музикалното събитие. Във финансирането на феста се включиха както общината, така и повече от 15 фирми от Кърджали и Хасково.
„ Джазът не е само музикален стил, джазът е култура на общуването чрез изкуство. Кърджали също даде принос за развитието на джаза в града, защото има своя Николай Станев-Коко, на чието име бе създаден „Коко рок фест“, припомни при откриването зам.-кметът Веселина Тихомирова, която благодари на Сдружение „Долината на Орфей” и пожела на всички присъстващи да се потопят в света на най-великото изкуство- музиката.Новината е посетена: 710 пъти

ТЪРСЕНЕ

kardjali.bg

АНКЕТИ


[ Резултати ]

ФОТОГАЛЕРИЯ

Оперативна програма Околна среда 2007-2013г.

Проект „Интегриран воден проект за Кърджали: изграждане на ПСОВ и довеждащ колектор, разширение и реконструкция на водоснабдителната и канализационна мрежа”


Плащане на данъци


Пази гората от пожари


 
© 2004-2017, Municipality of Kardjali. All Rights Reserved. Web design
 
Хотел Главатарски хан Вили Болярка