МЕНЮ
НОВИНИ
УСЛУГИ
ЕЛЕКТРОННИ УСЛУГИ
ФОРМУЛЯРИ
НОРМАТИВНИ ДОКУМЕНТИ
ПУБЛИЧНИ РЕГИСТРИ
ПЛАНОВЕ И ПРОГРАМИ
СТРАТЕГИИ
ОТЧЕТИ
БЮДЖЕТ И ФИНАНСИ
ЗЕМЕДЕЛИЕ
ПРОФИЛ НА КУПУВАЧА
Декларации за конфликт
      на интереси

Бюлетини на Община
      Кърджали

Културен календар 2017
Спортен календар 2017
Телефонен указател
Работно време
Банкови сметки
Побратимени градове
Полезни връзки
6600, гр. Кърджали,
бул. "България", №41
Община Кърджали

Горещ телефон:
(0361) 6-73-19
кмет: (0361) 6-73-02
факс: (0361) 6-29-68
municipality@kardjali.bg
mayor@kardjali.bg

Общински съвет телефони:
(0361)6-74-01
(0361)6-74-02
факс: (0361) 6-15-39
obstinski_savet_kj@mail.bg


Page Rank
eXTReMe Tracker
Посл. актуализация:
18 Октомври 2017
Site ver. 3.0


  НОВИНИ

[19 Юни 2017]

Проект „Приятели”, в който са включени 155 деца от различни етноси, се реализира в Езиковата гимназия


[Още снимки]

Мащабен проект с наименованието „Приятели” по ОП „Наука и образование за интелигентен растеж” се реализира в Езиковата гимназия „Христо Ботев” в Кърджали. Партньор по проекта е Община Кърджали, а договорът за реализация е подписан от Сдружение „Училищно настоятелство – Христо Ботев”. В проекта са включени 155 деца от учебното заведение на възраст от 14 до 18 години – представители на различни етноси. Продължителността му е 2 години и е на стойност 214 699 лева. Това съобщи днес на пресконференция ръководителят на проекта и директор на гимназията Йорданка Чавдарова.
По време на пресконференцията тя представи целите, целевите групи, дейностите и очакваните резултати от реализацията на проекта. Проектът „Приятели” цели подпомагане на учениците от етническите малцинства да се изградят като пълноценни граждани, да постигнат успешна професионална и социална творческа реализация.
„Проектът „Приятели" ще създаде условия за равен достъп до качествено образование на ученици от етническите малцинства чрез осигуряване на подходяща образователна среда и подпомагането им да се изградят като пълноценни граждани за успешна бъдеща реализация", посочи Йорданка Чавдарова.
Целите и подцелите на проекта „Приятели” ще бъдат постигнати чрез дейности, реализирани в различни клубни форми в Езиковата гимназия, насочени към съхраняване и развиване на културната идентичност на учениците от етническите малцинства и техните връстници. Това са 5 клуба - театър, етнография, спорт, журналистика, танци.
Една от дейностите е създаване на театрална академия „Приятели”. „На базата на досегашния опит, който имаме, мога да кажа, че чрез театъра учениците имат възможност да изявят таланта си независимо от техния произход, етнос и пол”, подчерта Чавдарова. Тя допълни, че вече са създадени 4 ателиета към академията – за сценаристи, актьори, музика и ателие „Сценография и режисура”.
Други дейности по проект „Приятели” предвиждат образователни екскурзии за участниците в проекта. Те ще посещават културни институции и университети, където учениците от различните клубове да развият уменията си на практика. Журналистите ще влязат в редакции на столични медии, театралите пък ще стъпят на сцената на НАТФИЗ, където ще бъдат гости на бивши възпитаници на Езиковата гимназия, които вече са студенти в Академията. Младите футболисти ще заминат на лагер в Банско, където ще усвояват умения от треньори и футболни рефери.

Новината е посетена: 568 пъти

ТЪРСЕНЕ

kardjali.bg

АНКЕТИ


[ Резултати ]

ФОТОГАЛЕРИЯ

Оперативна програма Околна среда 2007-2013г.

Проект „Интегриран воден проект за Кърджали: изграждане на ПСОВ и довеждащ колектор, разширение и реконструкция на водоснабдителната и канализационна мрежа”


Плащане на данъци


Пази гората от пожари


 
© 2004-2017, Municipality of Kardjali. All Rights Reserved. Web design
 
Хотел Главатарски хан Вили Болярка