МЕНЮ
НОВИНИ
УСЛУГИ
ЕЛЕКТРОННИ УСЛУГИ
ФОРМУЛЯРИ
НОРМАТИВНИ ДОКУМЕНТИ
ПУБЛИЧНИ РЕГИСТРИ
ПЛАНОВЕ И ПРОГРАМИ
СТРАТЕГИИ
ОТЧЕТИ
БЮДЖЕТ И ФИНАНСИ
ЗЕМЕДЕЛИЕ
ПРОФИЛ НА КУПУВАЧА
Декларации за конфликт
      на интереси

Бюлетини на Община
      Кърджали

Културен календар 2017
Спортен календар 2017
Телефонен указател
Работно време
Банкови сметки
Побратимени градове
Полезни връзки
6600, гр. Кърджали,
бул. "България", №41
Община Кърджали

Горещ телефон:
(0361) 6-73-19
кмет: (0361) 6-73-02
факс: (0361) 6-29-68
municipality@kardjali.bg
mayor@kardjali.bg

Общински съвет телефони:
(0361)6-74-01
(0361)6-74-02
факс: (0361) 6-15-39
obstinski_savet_kj@mail.bg


Page Rank
eXTReMe Tracker
Посл. актуализация:
23 Ноември 2017
Site ver. 3.0


  НОВИНИ

[05 Юли 2017]

Хасан Азис с нова инициатива за справяне с безработицата: „Дни на отворени врати за безработни в Кърджали“Нова инициатива за справяне с безработицата в общината – „Ден на отворените врати за безработни в Кърджали“, предприема кметът инж. Хасан Азис. Това обяви той в петото поред лайв-включване във Фейсбук „Ти и Кметът“.
Инициативата включва провеждане на поредица от срещи между директорите на професионалните гимназии в общината и ръководителите на производствените предприятия. Идеята на градоначалника е да се актуализира и осъвремени учебната програма на училищата с професионална насоченост, за да отговаря на реалните нужди на местните фирми. Така ще може подготвяните там ученици да намират бърза реализация след завършването си.
По думите му в предприятията се търсят специалисти, които да боравят с уреди и съвременни технологии и е нужно образованието да съответства на съвременните изисквания на работния процес.
До края на седмицата се очаква да бъде иницииирана и среща от негова страна с директора на Бюро по труда в Кърджали. С нея ще бъде даден старт на инициативата „Ден на отворените врати за безработни“. В различни дни, хора, регистрирани като безработни, ще имат възможността да посетят местни фирми и предприятия като „Пневматика – Серта“, „Теклас“, „Горубсо“ и др. Така те ще могат на место да се запознаят с условията на труд и търсените специалисти. Такива посещения на место ще има и в различни хотели и ресторанти, обеща още инж. Хасан Азис.
До края на седмицата ще бъде обявен и Ден на отворените врати в община Кърджали, в който тези, които търсят реализация в общинската администрация ще могат да се запознаят със спецификата на работата в различните отдели.
Община Кърджали ще бъде първата институция, която предприема активни действия за намаляване на безработицата. Статистическите данни показват, че към 1 май безработицата в общината е 6%, а в областта - 11.4%. За сравнение, в България делят на хората без трудова заетост е 7.1%. Най-засегнати в общината Кърджали са хората над 55 години, младежите до 24 години и жените. Именно заради това се предприема по-активна политика в посока към насърчаване на трудовата заетост на тези групи хора.
В следващото предаване на „Ти и Кметът“, инж. Хасан Азис обеща да има вече по-конкретни действия по така предложената инициатива.
Постът във Фейсбук, с това включването на живо с градоначалника на Кърджали, към момента е събрал 6375 гледания, като всеки предишен епизод на „ТИ и КМЕТЪТ“ надхвърля 23 000 гледания.

Новината е посетена: 564 пъти

ТЪРСЕНЕ

kardjali.bg

АНКЕТИ
Кого бихте определили за Спортист на годината 2017 в категория „мъже и жени” в Община Кърджали?
САМИ ЕЛЕНОВ СОКОЛОВ /бокс /
ДИМИТЪР КАЛЧЕВ / волейбол/
ГЕОРГИ ПРОЙКОВ /кану-каяк/
СТАНИСЛАВ СТОЙЧЕВ СИМЕОНОВ /силов трибой/
АХМЕД МЮМЮН ОСМАН /футбол/

Начална дата на анкетата:
2017-11-10


Кого бихте определили за Спортист на годината 2017 в категория „юноши и девойки”в Община Кърджали?
ЕРГЮНАЛ САБРИ /бокс/
ДИМИТЪР ЯНКОВ НИКОЛОВ /водна топка/
ИВА ПЕТКОВА ПЕТКОВА / водна топка/
ГЕОРГИ ТАТАРОВ /волейбол/
ЕМИРДЖАН ВЕЖДИ ДУРАЛИ /кану - каяк /
ГАЛИН УРУМОВ – СИМЕОН КАМБУРОВ /кану- каяк/
БАЙРЯМ ОРХАН МУСТАФА - ДЖЕНК ИБРАХИМ /кану- каяк/
ГЕОРГИ ЧИЧЕВ /футбол/

Начална дата на анкетата:
2017-11-10
[ Резултати ]

ФОТОГАЛЕРИЯ

Оперативна програма Околна среда 2007-2013г.

Проект „Интегриран воден проект за Кърджали: изграждане на ПСОВ и довеждащ колектор, разширение и реконструкция на водоснабдителната и канализационна мрежа”


Плащане на данъци


Пази гората от пожари


 
© 2004-2017, Municipality of Kardjali. All Rights Reserved. Web design
 
Хотел Главатарски хан Вили Болярка