МЕНЮ
НОВИНИ
УСЛУГИ
ЕЛЕКТРОННИ УСЛУГИ
ФОРМУЛЯРИ
НОРМАТИВНИ ДОКУМЕНТИ
ПУБЛИЧНИ РЕГИСТРИ
ПЛАНОВЕ И ПРОГРАМИ
СТРАТЕГИИ
ОТЧЕТИ
БЮДЖЕТ И ФИНАНСИ
ЗЕМЕДЕЛИЕ
ПРОФИЛ НА КУПУВАЧА
Декларации за конфликт
      на интереси

Бюлетини на Община
      Кърджали

Културен календар 2017
Спортен календар 2017
Телефонен указател
Работно време
Банкови сметки
Побратимени градове
Полезни връзки
6600, гр. Кърджали,
бул. "България", №41
Община Кърджали

Горещ телефон:
(0361) 6-73-19
кмет: (0361) 6-73-02
факс: (0361) 6-29-68
municipality@kardjali.bg
mayor@kardjali.bg

Общински съвет телефони:
(0361)6-74-01
(0361)6-74-02
факс: (0361) 6-15-39
obstinski_savet_kj@mail.bg


Page Rank
eXTReMe Tracker
Посл. актуализация:
18 Октомври 2017
Site ver. 3.0


  НОВИНИ

[26 Юли 2017]

Община Кърджали реализира проект „ХОРО – Хармония в общуването, Равноправие в Образованието”


[Още снимки]


Община Кърджали реализира проект „ХОРО – Хармония в общуването, Равноправие в Образованието”, финансиран по ОП „Наука и образование за интелигентен растеж” 2014-2020 година. Днес на нарочна пресконференция бяха представени целите и дейностите по проекта, насочен към децата от етническите малцинства в Кърджали.
В голямата зала на Бизнес инкубатора, където това стана, бяха партньорите по проекта, а те са Сдружение „Инициатива за развитие – Кърджали решава” и детските градини „Баба Тонка”, „Детелина”, „Ян Бибиян” и „Щастие”.
Основната цел на проекта е е създаване на условия за пълноценно развитие и интеграция в образователната система на децата от етническите малцинства.
Подобряване на нивото на владеене на българския език от децата, за които той не е майчин, за да може да бъдат социализирани извън затворените общности, е една от целите, които си поставя проект „ХОРО – Хармония в Общуването, Равноправие в Образованието”, реализиран в община Кърджали. Това заяви на пресконференция днес ръководителят му, заместник-кметът Веселина Тихомирова.
По думите й 178 деца от етническите малцинства от четири детски градини в града са включени в проекта. Сред специфичните му цели са създаване на възможности за опознаване на децата от различни общности и приемането на различията в духа на толерантност и разбирателство, а също и създаване на мотивация на родителите и тяхното участие във възпитателния процес в детските градини.
В част от дейностите по проекта ще участват както децата, така и родителите им, като в процеса на общуване участниците ще възприемат мнгообразието като основна черта на обществото.
Дейностите по проекта се развиват в рамките на форми като Разказвачница „Приказки край огнището”, Студио „Танцуващи ноти”, Мамин салон „Умница-хубавица” и Татков клуб „Рицар без броня”, „Школа за доверие”.
В резултат на изпълнението на проекта децата ще придобият владеенето на българския език, ще усвоят и ще могат да прилагат нови комуникативни и социални умения, каза още Веселина Тихомирова.

Новината е посетена: 928 пъти

ТЪРСЕНЕ

kardjali.bg

АНКЕТИ


[ Резултати ]

ФОТОГАЛЕРИЯ

Оперативна програма Околна среда 2007-2013г.

Проект „Интегриран воден проект за Кърджали: изграждане на ПСОВ и довеждащ колектор, разширение и реконструкция на водоснабдителната и канализационна мрежа”


Плащане на данъци


Пази гората от пожари


 
© 2004-2017, Municipality of Kardjali. All Rights Reserved. Web design
 
Хотел Главатарски хан Вили Болярка