Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Националният музей “Васил Левски” гр. Карлово гостува в Кърджали

 14 Февруари 2007

Във Военен клуб Кърджали бе открита изложба с фотоси и факсимилети за живота и делото на Дякона- Васил Левски, предоставени от Националния музей “Васил Левски” гр. Карлово. Изложбата е част от мероприятията посветени на 134 годишнината от гибелтта на Апостола.
Специален гост и ескурзовод на документалната изложба бе г-жа Надежда Петрова-уредник в Националния музей “Васил Левски” гр. Карлово. Много ученици, учители, членове на военно-патриотичните съюзи и граждани на Кърджали, с интерес проследиха лекцията изнесена от Надежда Петрова на тема “Левски в нашите сърца”, която безспорно успя да докосне всички присъстващи до духовния мир и великото дело на българския син - Васил Иванов Кунчев, великан на българското освобождение. Левски е бил и е съвременик вече на няколко поколения българи, е и ще бъде жив с идеите си и в бъдещия свят.
Сред присъстващите на изложбата във Военния клуб бяха и г-ца Красимира Живанова-зам. кмет на община Кърджали, г-н Игнат Пейчев- главен специалист в отдел “Култура”-община Кърджали, председателят на областния съвет на Съюза на офицерите и сержантите от резерва и запаса полк. о.з. Семерджиев.
Изложбата ще продължи до 19 февруари-включително и очакванията на организаторите-Военния клуб и Община Кърджали, е тя да надмине по-посещаемост миналогодишната, която бе посетена повече от 400 кърджалийци.
В програмата за отбелязване на годишнината от гибелта на Апостола, всеки ден от 10,00 и от 14,00 часа в малката зала на Военния клуб, ще се прожектират филми за Левски.

Още снимки
 Прочитания: 3027 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign