Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Младите хора на Кърджали отбелязаха Световния ден на влюбените с различни прояви

 14 Февруари 2007

Послучай 14 февруари - Световният ден на влюбените членовете на Детски и младежки парламент към Обединен детски комплекс в Кърджали изработиха 150 валентинки, които раздадоха днес пред централна поща, а желаещите минувачи можеха да напишат своето послание за любовта на специална стена. Младите хора посетиха и общинска администрация и подариха на ръководството и на служителите валентинки със сърдечни пожелания за празника. А тази вечер от 19 часа Детския и младежки парламент организира любовен купон в комплекса за всички млади хора на града.
Приключи конкурсът за най-добър стих за любовта, организиран в навечерието на Световния ден на влюбените от тинейджърите при Клуб “Младите хора – здраве, секс, наркотици” в РИОКОЗ с ръководител психоложката Златка Лапанова. Сред участвалите 36 автори, две първи награди за стихове за любовта получиха Гергана Симитчиева и Гюлназ Реджеб от СОУ “Христо Ботев” – Джебел. Бяха присъдени и две втори награди – на Бехчет Касим от ПГС “Хр. Смирненски” и на Елисавета Коджаманова от СОУ “Вл.Димитров – Майстора” в Кърджали. В навечерието на Световния ден на любовта членовете на Клуба проведоха обучения в кърджалийските училища на принципа “връстници обучават връстници”. Основната тема: “В света на чувствата – преглед на сексуалната култура през вековете”, предизвика интересни дискусии.
В най-голямото учебно заведение в областния град – СОУ “Петко Рачов Славейков” още в първия учебен час днес започна маратонът посветен на 14 февруари. Трескавата подготовка за празника стартира още преди месец със събирането на идеи, изработването на костюми за участниците в събитията и поставяне на специални облепени кутии за валентинки на няколко места в училището. Валентина от ХІ и Валентин от Х клас се появиха с ангелски крила и като едни истински купидончета влязоха във всяка класна стая, поздравявайки учениците и раздавайки лично валентинките. В акцията се включи и кореспондентката на вестник „Стандарт” за Кърджали Галина Стефанова. Като част от кампанията „Не сте сами” журналистката раздаде предоставените като дарение от вестника енциклопедии „Британика – известни исторически личности” на всеки ученик в СОУ „П. Р. Славейков”. Възпитаниците на школото получиха и лентички „Не сте сами”, които купидончетата с удоволствие лично им окачиха. С най-много валентинки се оказаха учениците от VІІІ б клас, а младежите от VІІІа се оказаха почитатели и на другия празник – Трифон Зарезан. Поради крехката си възраст те са си подготвили луксозни бутилки, напълнени с лимонада.
Скечове и много смях съпътстват празника на славейковци. Есета и стихове допълват лиризма на любовния ден. Верни на традициите си да бъдат винаги неповторими, артистични и запомнящи се, учениците представиха невероятна програма, която ги зареди с подходящата емоция, за да прекарат вечерта в компанията на любимите си хора.

Още снимки
 Прочитания: 2996 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign