Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

И на този 15-ти септември "На училище с усмивка"

 11 Септември 2017

Детска книжка „Приказки за първолака”, с послание и подпис на кмета на Кърджали инж. Хасан Азис, ще получи в първия учебен ден – 15 септември, всеки един от 729-те първокласника в общината. Инициативата на община Кърджали “На училище с усмивка” е насочена към най-малките жители и се реализира вече над 10 години.
Освен добрата традиция първокласниците да получат книжка с послание от кмета, тази година за всеки един от тях е подготвен и комплект от ученически пособия, който да им бъде в помощ през учебната година.

Посланието на градоначалника до децата на Кърджали, изписано на книжките гласи следното:

„Мило дете,
Днес е първия учебен ден ! Изключителен ден за теб, който ще помниш завинаги! Ден, в които ти за първи път прекрачваш прага на училищния двор и с плахи стъпки пристъпваш в класната стая. С вяра и доверие подай ръка на твоя учител и заедно поемете по един дълъг път, водещ към знанието и науката, към нови хоризонти, към задължения и отговорности. Подай ръка на всяко другарче и станете приятели в училище и в живота.
С радост споделям днес твоето вълнение и трепет, че за първи път ще се докоснеш до буквара и уверено ще поемеш по пътя на мъдростта и знанието. Вземи тази книжка в ръце и нека стане твой другар и ценен помощник в училище. Убеден съм, че с много упоритост и старание ще станеш добър ученик и твоите успехи ще бъдат най-добрата отплата за обичта и грижите на твоите родители.
Бъди здрав, любопитен и ентусиазиран. Вярвам в теб и ти желая много късмет и успехи в страната на знанието и непресъхващ интерес към него!
На добър час в Първи клас!

15 септември 2017 г.

Кмет на община Кърджали
Инж.Хасан Азис

Още снимки
 Прочитания: 2743 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign