Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис осигури 25 пожароизвестителни датчици

 13 Септември 2017

Кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис осигури 25 пожароизвестителни датчици за домовете на самотно живеещи и трудно подвижни възрастни хора. Инициативата се провежда по случай Седмицата на пожарната безопасност от РД ПБЗН съвместно със социалните служби.
Г-н Азис и главен инспектор Иван Стефанов, началник на РСПБЗН Кърджали посетиха дома на 64 - годишния Сашо Йосифов, бл. 35 в кв. Възрожденци, където бе монтиран първият датчик.
„ Това е една изключително полезна инициатива на пожарната служба и общината да предотвратим възможни инциденти с огън и риска за живота и здравето на възрастните хора, който са най-уязвими”, коментира кметът инж. Хасан Азис. Устройството беше поставено в стаята, в която прекарва денонощието си възрастния мъж. Той е болен от диабет, с два ампутирани крака и над 20 претърпени операции. Загубил е съпругата си преди 50 дни. Кметът се ангажира да помогне с осигуряване на лекарства на Сашо Йорданов. Датчик бе монтиран и в дома на и 88 – годишната Иванка Каменова от бл. 10. в кв. Възрожденци. ”Вече съм по – спокойна, благодаря за вниманието и на общината, и на пожарникарите”, каза баба Иванка.
„Устройствата реагират на дим и издават алармен сигнал. Поставят се обикновено в кухненското помещение, където са разположени повечето електрически уреди. Заедно с тяхното монтиране предоставяме на хората и листовка с подробна информация как да реагират при критична ситуация”, обясни гл. инспектор Иван Стефанов.Още снимки
 Прочитания: 2493 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign