Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Изявени деца от Кърджали взеха участие в Международен детски лагер на побратимените градове в гр. Измир, Република Турция

 19 Септември 2017

Селин Осман и Ирем Ахмед от Школата по изобразително изкуство към ОДК гр. Кърджали с ръководител Севинч Еминова бяха поканени и взеха участие в Първи Международен детски лагер на побратимените градове в гр. Измир, който се проведе от 11 до 16 септември. Основен организатор на събитието бяха голяма община Измир и община Буджа, където се намира спортния лагерен център сред природата в месността Кайнаклар. Изявените художници от ОДК представиха Кърджали в международната проява по предложение на община Кърджали.
В лагера взеха участие 28 деца на възраст от 12 до15 години от 8 страни: гр.Баку, Азербайджан; гр.Кърджали, България; гр.Мостар, Босна и Херцеговина; гр.Бремен, Германия; гр.Тиендзин и Ухан, Китай; гр.Волград, Русия; гр.Кейп Таун ЮАР и Турция.
Участниците имаха възможност да посетят Зоологическата градина в гр.Измир, Античния град Ефес, китното селце Шириндже и да се срещнат с кмета на толяма община Измир г-н АзизКоджаоглу. За всеки лагерен ден организаторите бяха подготвили наситена програма: велопоход, катерене по алпинистка стена, „Ден на моя град и моята страна”, „Уча езика на моя приятел”, а всяка вечер лагерния огън събираше деца и ръководители за забавления, песни и танци. Нашите представители подготвиха вечер на България, в която разказаха за нашите традиции и обичаи и представиха мотиви и символи от българската шевица. В много приятелска атмосфера участниците свободно общуваха на английски, руски и турски език, запознаха се с различните култури, обмениха идеи и споделиха опит.

Още снимки
 Прочитания: 1923 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign