Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Видни историци от СУ „Климент Охридски” посетиха община Кърджали

 20 Септември 2017

Трима преподаватели от Софийския университет са посетили Кърджали и са се срещнали със заместник-кмета на общината Веселина Тихомирова, потвърди за Общинско радио Кърджали самата тя. Това са преподавателите в историческия факултет на университета проф. Ивайло Дичев, доц. Георги Вълчев, който е и заместник-ректор на най-старото висше учебно заведение в България, и доц. д-р Даниела Колева. Заедно с тях в Кърджали са пристигнали и техни студенти.
По думите на Тихомирова тримата са проявили особено голям интерес към културно-историческите и природни забележителности в Източните Родопи, на който интерес е откликнал общинският съветник Ферди Мурад, по чиято покана пристигат в родопския град.
След като зам.-кметът Веселина Тихомирова е предоставила информация във връзка с тяхното проучване, тримата преподаватели са посетили Художествената галерия, Историческия музей, Перперикон, пещерата Утробата, язовирите край града и други известни забележителности в Родопите. Академиците са проявили голям интерес и към местните ни обичаи и празници, а освен това са изразили готовност да присъстват на Празника на Кърджали – 21 октомври.


 Прочитания: 2212 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign