МЕНЮ
НОВИНИ
УСЛУГИ
ЕЛЕКТРОННИ УСЛУГИ
ФОРМУЛЯРИ
НОРМАТИВНИ ДОКУМЕНТИ
ПУБЛИЧНИ РЕГИСТРИ
ПЛАНОВЕ И ПРОГРАМИ
СТРАТЕГИИ
ОТЧЕТИ
БЮДЖЕТ И ФИНАНСИ
ЗЕМЕДЕЛИЕ
ПРОФИЛ НА КУПУВАЧА
Декларации за конфликт
      на интереси

Бюлетини на Община
      Кърджали

Културен календар 2017
Спортен календар 2017
Телефонен указател
Работно време
Банкови сметки
Побратимени градове
Полезни връзки
6600, гр. Кърджали,
бул. "България", №41
Община Кърджали

Горещ телефон:
(0361) 6-73-19
кмет: (0361) 6-73-02
факс: (0361) 6-29-68
municipality@kardjali.bg
mayor@kardjali.bg

Общински съвет телефони:
(0361)6-74-01
(0361)6-74-02
факс: (0361) 6-15-39
obstinski_savet_kj@mail.bg


Page Rank
eXTReMe Tracker
Посл. актуализация:
19 Февруари 2018
Site ver. 3.0


  НОВИНИ

[18 Октомври 2017]

Кметът инж. Хасан Азис откри обновената ДГ „Максим Горки” в Кърджали


[Още снимки]

С пъстроцветно тържество, много усмивки, песни и танци днес бе открита обновената сграда на Детска градина „Максим Горки” в Кърджали. Лентата прерязаха кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис, неговият заместник Веселина Тихомирова и директорката на детското заведение Величка Димитрова.
Най-старото детско заведение в областния град вече е санирано, има обновени стаи и санитарни възли, а най-щастливи от промяната са децата. Обновяването на детската градина е на стойност 220 хиляди лева и е извършено изцяло със собствени средства на община Кърджали.
Тази сутрин децата посрещнаха с радостна глъч кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис и неговият заместник Веселина Тихомирова, а с направеното по време на ремонта се запознаха на място и директорът на дирекция „Хуманитарни дейности” Ширин Сюлейман и експертът в дирекцията Венета Бошняшка, главният финансист Валентин Иванов и старши счетоводителят Шинка Вълчева.
Най-развълнувана от дългоочакваната промяна бе директорката на детското заведение Величка Димитрова, която сподели, че случайно или не, обновяването на градината се случва именно в годината, в която градината отбелязва своя 70-годишен юбилей. Тя благодари на кмета за оказаното съдействие, за да бъдат реализирани ремонтните дейности, с което е станало възможно посрещането на децата в една по-топла и уютна атмосфера. В детската градина към момента работят пет градински и една яслена група, а за 180-те деца се грижи 30-членен персонал.
С най-добри пожелания към всички се обърна и кметът на Община Кърджали инж. Хасан Азис. „Радвам се много, че успяхме да направим от невъзможното възможно. Независимо от финансовите трудности на общината, ние не спираме да инвестираме, а доказателство за това е обновената ДГ „Максим Горки”, каза градоначалникът. Той сподели, че това е детската градина, в която в последните години общината е вложила най-много средства – 220 000 лева, и изрази съжаление, че те е можело да бъдат набавени чрез проект по европейска програма, но поради пропуснати срокове заради обжалване на обществена поръчка, реализацията на проекта не се е осъществила.
„Нещо, което винаги повтарям през последните години, че приоритет на приоритетите за нас, за общинското ръководство е образованието”, каза кметът. И като допълнение към думите си припомни, че само преди дни община Кърджали е подписала договор за реализация на проект за 14 милиона лева, които ще бъдат инвестирани в образователната структура.
След официалната част гостите имаха възможност да направят оглед на извършените дейности по време на обновяването на сградата. Кметът лично подари на всяка една яслена и градинска група подготвените подаръци от името на община Кърджали.
Той с интерес разгледа и интерактивната дъска с тъч скрийн, предоставена чрез МОН, с която питомците на градина имат възможност да се обучават. В община Кърджали с такива дъски разполагат само три детски градини, две в града и една в село Перперек.

Новината е посетена: 1489 пъти

ТЪРСЕНЕ

kardjali.bg

ИЗБОРИ

АНКЕТИ


[ Резултати ]

ФОТОГАЛЕРИЯ

Оперативна програма Околна среда 2007-2013г.

Проект „Интегриран воден проект за Кърджали: изграждане на ПСОВ и довеждащ колектор, разширение и реконструкция на водоснабдителната и канализационна мрежа”


Плащане на данъци


Пази гората от пожари


 
© 2004-2018, Municipality of Kardjali. All Rights Reserved. Web design
 
Хотел Главатарски хан Онлайн магазин за дрехи AJ Fashion - дамски,мъжки и детски дрехи