МЕНЮ
НОВИНИ
УСЛУГИ
ЕЛЕКТРОННИ УСЛУГИ
ФОРМУЛЯРИ
НОРМАТИВНИ ДОКУМЕНТИ
ПУБЛИЧНИ РЕГИСТРИ
ПЛАНОВЕ И ПРОГРАМИ
СТРАТЕГИИ
ОТЧЕТИ
БЮДЖЕТ И ФИНАНСИ
ЗЕМЕДЕЛИЕ
ПРОФИЛ НА КУПУВАЧА
Декларации за конфликт
      на интереси

Бюлетини на Община
      Кърджали

Културен календар 2017
Спортен календар 2017
Телефонен указател
Работно време
Банкови сметки
Побратимени градове
Полезни връзки
6600, гр. Кърджали,
бул. "България", №41
Община Кърджали

Горещ телефон:
(0361) 6-73-19
кмет: (0361) 6-73-02
факс: (0361) 6-29-68
municipality@kardjali.bg
mayor@kardjali.bg

Общински съвет телефони:
(0361)6-74-01
(0361)6-74-02
факс: (0361) 6-15-39
obstinski_savet_kj@mail.bg


Page Rank
eXTReMe Tracker
Посл. актуализация:
19 Февруари 2018
Site ver. 3.0


  НОВИНИ

[19 Октомври 2017]

В галерия „Кръг” бе открита изложба „ Кърджали, моя любов”


[Още снимки]Арт инсталация „Кърджали, моя любов” бе открита в галерия „Кръг”. Гости на откриването бяха заместник-кметът Веселина Тихомирова, една от авторките Ралица Владимиров и Валентина Иванова, председател на Дружество „Приятели на САЩ”.
Творбите са създадени от осем художнички от САЩ, Япония и Израел, членове на организацията „ARC Gallery & Educational foundation” в Чикаго, които работиха в продължение на десетина дни в село Дъждовница като част от тазгодишната международна резидентна програма за артисти на Арт движение „Кръг”. „Идеята на хартиените инсталации е на страниците им – по 3 до 4 метра всяка – в текстове, рисунки и фотографии да „признаят“ своите чувства към кърджалийци за гостоприемството и отворените им сърца към света. „Всеки кръстопът среща различни култури“ е написала на японски и на български език на своята „страница“ японката Чиеко Юки” , каза Радост Николаева от Арт движение „Кръг”.
Кърджалийци присъстваха на вълнуващ момент. На живо по скайп от Чикаго бяха поздравени от Шери Назали, президент на „ARC Gallery & Educational foundation” и Кина Бъговска, родената в Момчилград художничка, инициатор на творческия обмен.
„Това е един много успешен проект, а този мост, който изграждаме между Кърджали и Чикаго е пример за развитие на истинско парньорството между артисти, млади хора и институции”, каза зам. - кметът Веселина Тихомирова, а художничката Ралица Владимирова изрази радостта си, че е отново в Кърджали и че винаги ще се връща с удоволствие в града край Арда и Източните Родопи. Изложбата „Кърджали, моя любов“ е експонирана в Арт галерия Кръг. Проявата е част от общинската културна програма, посветена на Деня на Кърджали.
Новината е посетена: 1803 пъти

ТЪРСЕНЕ

kardjali.bg

ИЗБОРИ

АНКЕТИ


[ Резултати ]

ФОТОГАЛЕРИЯ

Оперативна програма Околна среда 2007-2013г.

Проект „Интегриран воден проект за Кърджали: изграждане на ПСОВ и довеждащ колектор, разширение и реконструкция на водоснабдителната и канализационна мрежа”


Плащане на данъци


Пази гората от пожари


 
© 2004-2018, Municipality of Kardjali. All Rights Reserved. Web design
 
Хотел Главатарски хан Онлайн магазин за дрехи AJ Fashion - дамски,мъжки и детски дрехи