МЕНЮ
НОВИНИ
УСЛУГИ
ЕЛЕКТРОННИ УСЛУГИ
ФОРМУЛЯРИ
НОРМАТИВНИ ДОКУМЕНТИ
ПУБЛИЧНИ РЕГИСТРИ
ПЛАНОВЕ И ПРОГРАМИ
СТРАТЕГИИ
ОТЧЕТИ
БЮДЖЕТ И ФИНАНСИ
ЗЕМЕДЕЛИЕ
ПРОФИЛ НА КУПУВАЧА
Декларации за конфликт
      на интереси

Бюлетини на Община
      Кърджали

Културен календар 2017
Спортен календар 2017
Телефонен указател
Работно време
Банкови сметки
Побратимени градове
Полезни връзки
6600, гр. Кърджали,
бул. "България", №41
Община Кърджали

Горещ телефон:
(0361) 6-73-19
кмет: (0361) 6-73-02
факс: (0361) 6-29-68
municipality@kardjali.bg
mayor@kardjali.bg

Общински съвет телефони:
(0361)6-74-01
(0361)6-74-02
факс: (0361) 6-15-39
obstinski_savet_kj@mail.bg


Page Rank
eXTReMe Tracker
Посл. актуализация:
19 Февруари 2018
Site ver. 3.0


  НОВИНИ

[20 Октомври 2017]

Наградиха победителите в конкурса „За подвига и признателността”, посветен на 105 години от Балканската война


[Още снимки]


В навечерието на Деня на Кърджали в Регионална библиотека „Н.Й. Вапцаров” в Кърджали бяха обявени победителите от първия конкурс за мултимедийна презентация под надслов „За подвига и признателността”, посветен на 105 години от Балканската война. На първо място бе класиран проектът за изграждане на Паметника на освободителите в Кърджали на 12 – класничката от СУ” П. Р. Славейкова” Елица Атанасова. Екипът Георги Дичев и Кирил Добрев от СУ ”Отец Паисий” е втори с презентацията за полк. Владимир Серафимов.„Искам да ви благодаря за вашето участие и отношение към историята на нашия град”, каза директорът на библиотеката Уляна Ганева.
В конкурса имаха право да участват ученици от VIII до XII клас индивидуално или в екип. Аргументираност и историческа достоверност на темата, елементи на изследователска дейност, също оригиналност и творчески подход са основните критерии, по които журито с председател Златка Янева, ръководител на отдел „Краезнание”, Василка Ташкова – историк и автор на две книги за освободителя на Кърджали ген. Васил Делов и от Галя Диликирева, системен администратор на РБ „ Н. Й. Вапцаров”, оценяваше представените девет мултимедийни презентации. „Целта на конкурса беше да привлечем младите хора да посещават библиотеката, защото историята на нашия град се съхранява точно тук, в отдел „Краезнание“, каза Златка Янева. Тя уточни, че по този начин не се игнорира използването на Интернет, но често в информациите има неточни данни, а в книгохранилището се съхраняват статии от периодичния печат, справочници, албуми, автентични документи. Победителите в конкурса бяха наградени с грамоти и книги от екипа на сайта БГ история.Новината е посетена: 1726 пъти

ТЪРСЕНЕ

kardjali.bg

ИЗБОРИ

АНКЕТИ


[ Резултати ]

ФОТОГАЛЕРИЯ

Оперативна програма Околна среда 2007-2013г.

Проект „Интегриран воден проект за Кърджали: изграждане на ПСОВ и довеждащ колектор, разширение и реконструкция на водоснабдителната и канализационна мрежа”


Плащане на данъци


Пази гората от пожари


 
© 2004-2018, Municipality of Kardjali. All Rights Reserved. Web design
 
Хотел Главатарски хан Онлайн магазин за дрехи AJ Fashion - дамски,мъжки и детски дрехи